--> -->

Moți are emoții: ”Nimeni nu știe ce vrea acolo”

Cosmin Moți (38 de ani), fost jucător la Dinamo și actual director tehnic la Ludogoreț, încă se consideră ”câine până la moarte” și suferă din cauza problemelor multiple care i-au îngenuncheat echipa de suflet.

Cu Moți n-ai emoții. E motto-ul atât de drag dinamoviștilor pe vremea când luau campionate și se băteau pentru supremație în România. Anii au trecut, Cosmin, care a împlinit 38 de ani în decembrie, este directorul tehnic al lui Ludogoreț, care câștigă titlu după titlu în vecini.

A cucerit, printre altele, 9 campionate ca jucător la Razgrad, unul ca oficial, se îndreaptă spre al doilea la costum. Este un nume legendar la sud de Dunăre, influențând – în detrimentul rivalilor de la FCSB – calificarea istorică a lui Ludogoreț în grupele Champions League în 2014.

”Prezentul e tragic”

A adunat 17 trofee ca fotbalist: 3 cu Dinamo, 14 cu Ludogoreț.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul fundaș a vorbit și despre Dinamo.

”Da (n.red întrebat dacă e ”câine până la moarte”), e normal, am trecut de atâtea ori în 7 ani de la agonie la extaz și invers. A fost o perioadă de aur, frumoasă, Dinamo până în 2012 a fost la un nivel foarte bun. Am făcut și noi destule greșeli, însă nu se poate compara cu prezentul.

Ca pe orice dinamovist, mă doare. Suferim toți. Totuși, sper ca în perioada ce urmează, în viitorul apropiat, vreau să revăd Dinamo în prima ligă, luptându-se pentru trofee”, a spus stoperul ce a adunat 220 de meciuri în alb-roșu, marcând de 8 ori și având 3 assist-uri.

”Până acum doi ani, nu credeam că se va ajunge la așa ceva! Apoi m-am gândit că ar putea ajunge într-o asemenea situație. Cel mai ușor e să acuzi pe unul sau altul, să arăți cu degetul”, a mai declarat fostul apărător.

”Am fost, nu mai sunt membru DDB”

A fost chestionat dacă mai este membru DDB. ”Am fost, nu mai sunt. Am mai cumpărat bilete online. Părerea mea este că nu se știe… Nu știe nimeni ce vrea acolo.

La Dinamo sau la DDB? La tot clubul Dinamo. Nimeni nu are nicio idee despre ce ar trebui făcut.

Cred că nimeni nu știe cu adevărat care este obiectivul clubului Dinamo în sezonul în curs. Eu sper să prindă play-off-ul, dar asta nu înseamnă că acesta este obiectivul”, a punctat Cosmin Moți.

Citește și

Florin Piersic a vorbit cu hoții care i-au spart casa: ”Mi-au furat pistoalele lui Mărgelatu”