Wave Resort

Moș Crăciun! Bucureștenii din sectorul 1 scapă de gunoaie, Romprest o amenință pe Clotilde Armand

Romprest a anunţat, joi seară, că va începe ridicarea mormanelor de gunoaie – depozitate abuziv – de pe străzile Sectorului 1 al Capitalei! Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a declarat că este vorba despre o singură acţiune, făcută în sprijinul cetăţenilor şi susține că Primăria Sectorului 1 nu respectă o hotărâre judecătorească legată de o datorie de peste 78 de milioane de lei, a anunțat adevarul.ro.

Aproximativ 1.580 de tone de gunoaie din categoria deşeurilor necontrolate, adică depozitate ilegal pe spaţiul public, pot fi observate, și mirosite, pretutindeni pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei.

Primăria condusă de Clotilde Armand a acuzat Rompest că nu le ridică, Romprest arată că instituţia nu a plătit datorii de zeci de milioane de lei către companie. Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Aidimi, a pus la dispoziţia ”Adevărul” hotărârea pe care compania a obţinut-o în instanţă prin care judecătorul a admis executarea silită a Primăriei Sectorului 1 pentru peste 78 de milioande de lei.

Joi seară, Romprest a hotărât să ridice toate gunoaiele depozitate ilegal în Sectorul 1, în ciuda faptului că Primăria Sectorului 1 nu a plătit cele peste 78 de milioane. ”Acestă acţiune vine în ajutorul cetăţenilor, pentru a arăta buna-credinţă din partea noastră. Este vorba despre o singură trecere. Asta înseamnă tot Sectorul 1. 1.580 de tone de gunoi conform statisticilor Romprest.

În seara asta va fi o acţiune, pentru a nu deranja cetăţenii ziua. Rugăm cetăţenii să nu mai depună aceste deşeuri în mod necontrolat. Acestea sunt nişte deşeuri puse în mod abuziv pe domeniul public. De aceea nici nu ni se pot imputa nouă, din moment ce nu le-ai pus în pubelă”, a declarat directorul Bogdan Adimi.

Romprest a emis o notificare în acest sens, publicată pe site-ul companiei: ”În această perioadă a Sărbătorilor de iarnă, compania Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict în care am fost implicaţi fără culpă şi împotriva voinţei noastre.

Notificăm Autoritatea contractantă că Romprest organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi, 17.12.2020”.

Citește și

Nicuşor Dan o atenționează pe Clotilde Armand: ”Serviciul public trebuie oferit. Responsabilitatea primarului Sectorului 1”