--> -->

Moruțan, out de la Galatasaray?!

Situație ingrată pentru un internațional român în străinătate, la câteva luni după ce a semnat cu noua sa formație.

Presa din Turcia anunță că Domenec Torrent (59 de ani), antrenorul lui Galatasaray, le-ar fi transmis șefilor că nu îl mai vrea pe Olimpiu Moruțan (22 de ani) în lot.

După prima victorie pe banca lui Galatasaray, 3-2 în deplasarea cu Goztepe, tehnicianul spaniol ar vrea să îi excludă din lot pe termen nelimitat pe trei jucători importanți ai echipei, printre care și starul Arda Turan, în vârstă de 35 de ani.

Moruțan, Arda și Alpaslan Ozturk (fundaș central, 28 de ani) vor fi maziliți pe termen nelitate, ibericul fiind nemulțumit de atitudinea celor trei.

Salvare de moment

Torrent a motivat decizia pentru Moruțan, a zis că nu este suficient de serios la antrenamente, că Ozturk are probleme de disciplină și că viața extrasportivă a lui Arda Turan afectează echipa, susțin turcii de la Sabah.

Cererea a fost respinsă, pentru moment, de președintele Burak Elmas, susține sursa citată. Ce-l salvează pe român?

Situația echipei, la doar 6 puncte deasupra locurilor retrogradabile, nu permite acest lucru. Elmas ar fi de acord cu dorința antrenorului în eventualitatea unei victorii obținute runda viitoare, acasă, cu Rizespor.

În dizgrația antrenorului

Antrenorul Cim Bom a declarat la conferința de presă de luni seară că Moruțan nu a fost în planurile echipei sale din motive tehnice.

”Avem 22 de jucători, trei trebuie să rămână afară. În fiecare zi analizăm antrenamentele, știm tot ce fac băieții. Avem un plan tactic și în funcție de adversar. Decidem ce e mai bine pentru echipă”, a explicat spaniolul.

Probleme financiare

Jurnalistul turc Levent Tuzemen (Fotomac) îl contrazice pe tehnician. Are o altă explicație a absenței lui Moruțan.

”În cazul lui, am aflat că nu a fost o decizie tehnică. Există un conflict între cluburile din România pentru banii din acest transfer. Un club îi pretinde lui Galatasaray să plătească și pentru el. Și, pentru că nu vrea să-și asume nici un risc și să protejeze și jucătorul, Galata nu l-a mai inclus în lot”, a comentat ziaristul.

Tüzemen se referă la conflictul dintre FCSB și Botoșani. Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a reclamat FCSB la Camera de Soluționare a Litigiilor de la FRF, așteptând procentul de 9% pe care ar fi trebuit să-l primească din transferul lui Moruțan în Turcia, pentru 3,5 milioane de euro.

Citește și

Lacul Albastru, minunea din inima Maramureșului