Monica Pop se implică iar în discuțiile despre vaccinul anti-coronavirus: ”Oamenii trebuie să știe aceste șase detalii”

Au apărut tot mai multe informații în ultima perioadă vizavi de pașii tot mai importanți ce se fac de marile companii pentru a găsi antidotul, vaccinul anti-coronavirus. Totodată, cadrele medicale își dau cu părerea despre acest subiect.

Fosta șefă de secție la Spitalul de Oftalmologie din București, medicul Monica Pop a precizat pe Facebook că oamenii trebuie să ştie care sunt contraindicaţiile vaccinului, care sunt efectele adverse şi dacă cei care au avut boala mai au nevoie de imunizare.

”Oamenii trebuie să știe:

1. Care sunt contraindicațiile acestui vaccin! Afecțiuni, sarcină, vârstă.

2. Copiii mici, care sunt oricum supuși unei scheme cunoscute de vaccinare, au indicație pentru acest vaccin și cum interferează acesta cu celelalte din schemă.

3. Care sunt efectele adverse cunoscute până acum, în ce constau, cât durează și care este incidența lor.

4. Dacă au fost unii pacienți reinfectați, după cum au afirmat unii specialiști, deci dacă boala nu dă imunitate, vaccinul dă? Pe ce perioadă?

5. Cei care au avut boala mai fac vaccinul? La ce perioadă?

6. Cum putem convinge un pacient căruia i s-a declanșat o altă afecțiune după vaccinare că nu vaccinul este cauza? E perfect posibil să nu fie.

Un ne-vaccinat nu are cum să fie periculos pentru cei din jur dacă sunt vaccinați!”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook. Zilele trecute, Monica Pop a ținut să precizeze că ea, personal, nu se va vaccina de Covid-19, având diverse temeri, una fiind aceea că acest vaccin ar putea produce leucemie, un altul fiind acela că poate dăuna genetic.

S-au găsit și opinii contra celei enunțate de ea. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a dat și el cu părerea și a spus: ”Sunt viruși bipezi foarte periculoși care dezinformează agresiv, ba chiar creează panică la nivel național. După părerea mea, este de discutat în ce măsură astfel de afirmații afectează siguranța națională”. Iar psihologul Gabriel Diaconu a criticat-o și el pe Monica Pop: ”Spune inepții. Căci nu poți acuza un doctor de ignoranță”.

Citește și

Dacian Cioloș, săgeți și către Guvern și președintele Iohannis: ”Incendiile, focarele de infecție, sunt din cauza intereselor”

No Comments Yet

Comments are closed