Monica Pop avertizează: ”Despre ei de ce nu spuneți niciun cuvânt?!”

Suntem în al doilea an al pandemiei de coronavirus, în pline restricții care enervează o parte a populației, drept dovadă furia din mediul online, coroborată cu mișcările din stradă.

Medicul oftalmolog Monica Pop a postat un nou mesaj pe Facebook prin care atrage atenția autorităților că știrile alarmante legate de pandemia de coronavirus le poate scădea imunitatea românilor!

Doctorița a spus că se vorbește prea mult despre victimele coronavirusului, dar nu sunt prezentate și cazurile, mult mai multe, de oameni care au trecut mai ușor prin boală.

”Stresul și depresia scad mult imunitatea, se știe! Exact asta se întâmplă dacă se vorbește doar de gravi în ATI și de morți. Fără speranțe? Despre externați și vindecați, niciun cuvânt? Deși ei sunt marea majoritatea, se știe bine!

Strategie greșită. Oamenii vor crede că mor cei mai mulți. Descurați mult și zdruncinați încrederea în spitale. Se vor îmbolnăvi mult mai mulți așa. Lăsați medicii să-i salveze! Această atitudine nu aduce nimic bun. S-a constatat vreo îmbunătățire de când se spune peste tot doar despre stări grave și decese? Nu e deloc bine pentru oameni E un fel de genocid de suflete, speranțe ioc. Asta se vrea?”, a reacționat Monica Pop.

Monica Pop se numără printre semnatarii unei scrisori deschise adresate tuturor autorităților din România, printre care și președintelui Klaus Iohannis, prin care se cere suspendarea tuturor restricțiilor impuse de guvern pentru stoparea răspândirii infecției de coronavirus.

Mai mulţi medici, printre care Monica Pop, Răzvan Constantinescu, Adina Alberts, precum şi farmacişti şi stomatologi, au lansat o scrisoare deschisă în care cer preşedintelui Klaus Iohannis, parlamentarilor şi guvernanţilor ”încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace şi revenirea la starea de normalitate”, calificând drept greşită strategia de combatere a pandemiei.

În plus, semnatarii scrisorii critică obligativitatea purtării măştii în aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine şi solicită anularea interdicţiilor de circulaţie, întreruperea promovării vaccinurilor anti-Covid.

Citește și

Marius Tucă, în culmea furiei: ”Uitați-vă la dobitocul acesta! Ce ziariști securiști”