Wave Resort

Molnar Geza: ”Se poate încheia atunci”

Prof.univ.dr. Molnar Geza a rămas una dintre vocile respectate pe durata pandemiei de coronavirus. Nu s-a hazardat niciodată în declarații și a vorbit cumpătat, fiind un specialist în domeniu. În această seară, la Antena 3, profesorul a spus că România se află în zona de platou privind evoluția COVID-19, însă nu a exclus reapariția unor focare.

”Orice viroză respiratorie are un ciclu epidemiologic bine stabilit. Fără să minimalizez sau să exagerez, inițial, am zis 6-8 săptămâni, putem să ne întindem la 8-10 săptămâni. Dacă vă uitați cu atenție la graficul evoluției cazurilor zilnice, atât a cazurilor noi, cât și incidența cumulată, vedem foarte bine că la acea medie existentă la ora actuală pentru România de 58,2 la suta de mii de locuitori, nu este o abatere standard prea mare. Nu în ultimele 3 săptămâni, ba mai mult, INSP a arătat inclusiv o scădere 10% a cazurilor în ultima evaluare”, a declarat Geza.

Epidemiologul a reiterat faptul că virusul nu va dispărea și va trebui să conviețuim cu el, chiar dacă epidemia va lua sfârşit peste o lună.

Citește și

România va decreta stare de alertă după 15 mai. Ce presupune aceasta