Modernizări la Locurile Sfinte

Una dintre cele mai vizitate țări de către români se pregătește să întâmpine turiștii cu obiective turistice modernizate. În Israel s-a îmbunătățit infrastructura în anul petrecut în pandemie, în timpul restricțiilor.

Ne așteptăm ca, în perioada următoare, și pentru românii care vor să meargă în Israel să se ridice restricțiile de călătorie. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a propus ambasadorului David Saranga un protocol de călătorie în acest sens. Dacă se va încheia un asemenea protocol, românii vor putea călători în Israel doar pe baza adeverinței de vaccinare, fără să prezinte testul cu rezultat negativ, sau să rămână în carantină.

Autoritățile israeliene anunță reluarea turismului religios, iar redeschiderea siturilor religioase se va face treptat, după o perioadă în care granițele au fost închise pentru călătoriile internaționale.

Primul test al în acest scop la Ierusalim a fost chiar de Paștele Catolic, celebrat doar cu respectarea unor măsuri de distanțare sociale minime. În acest an, de Paște și în Săptămâna Mare, un număr redus de credincioși catolici din Israel au fost prezenți la Locurile Sfinte.

Prin planul de a transforma Ierusalimul într-un oraș mai accesibil tuturor, s-au modificat cărările și aleile înguste care îl caracteriza.

Turnul lui David, unul dintre numeroasele puncte de interes pentru turiști, face și el parte dintr-un proiect de modernizare și conservare de milioane de dolari. Pentru prima oară în istorie, vechea cetate din Ierusalim este supusă unei acțiuni ample de conservare, devenind accesibilă și utilizatorilor de scaune cu rotile, cărucioare, sau vehicule speciale de urgență.

Deschiderea hotelurilor, evenimentelor culturale și sportive, sălilor de sport, a lăcașurilor de cult, printre altele este accesibilă în Israel doar posesorilor de ecusoane verzi, eliberate de Ministerul Sănătății din Țara Sfântă. Acestea au coduri QR unice și sunt acceptate în format digital, sau tipărit, alături de cartea de identitate, la intrare. Persoanele eligibile pentru ecusonul verde îl primesc fie la minumum o săptămână de la rapel, fie după ce au dezvoltat boala.

Citește și:

Grecia se pregătește pentru turiști: 330 de milioane de euro investiție din partea guvernului