--> -->

Moartea Dariei Dughina i-a trezit amintiri lui Adrian Năstase: ”Moment traumatic”

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a estimat care vor fi efectele atentatului în care și-a pierdut viața Daria Dughina și a rememorat că în urmă cu 20 de ani, familia lui a fost vizată de un atac terorist.

Opinia fostului premier

Într-o postare pe blogul său, Adrian Năstase a punctat că moartea fiicei filosofului Alexander Dughin – cunoscut pentru faptul că era ideologul lui Vladimir Putin – deschide o nouă fază în războiul dintre Rusia și Ucraina.

”Urmează o nouă etapă de terorism politic individual?”. Acesta a fost titlul textului care l-a făcut pe fostul ministru de externe să dezvăluie motivele pentru care în 2022 a fost vizat de un atentat terorist.

”La 6 noiembrie 2002, un fost angajat al MApN dat afară din armată în 1999, după ce a sustras grenade și cartușe dintr-o unitate militară, a detonat una dintre grenadele în curtea Liceului Jean Monnet, rănind cinci elevi.

Solicita o sumă mare ca să se oprească. Mesajul era pentru mine, ca premier, iar grenada de la ”Jean Monnet” îl viza pe fiul meu, Andrei.

De ce nu am dat detalii atunci? Simplu. Eram în negocierile pentru NATO și UE și nu doream să dau o amploare mai mare.

Pentru mine și pentru familia mea a fost un moment traumatic”, a scris Adrian Năstase pe blog.

Ce ar putea urma

Revenind la atentatul cu bombă în care a murit Daria Dughina, fostul premier a subliniat că asasinarea acesteia complică lucrurile.

Năstase anticipează că acest episod va duce confruntarea la un nivel nou, adică la acte de terorism individual. Fostul președinte al Consiliului Național al PSD a mai spus că nu este de acord cu cei care spun că fiica lui Dughin era o adeptă de-ale lui Putin și merita finalul groaznic.

Adrian Năstase a transmis că acest argument poate însemna în viitor prezența unor anunțuri despre mașini-capcană și lunetiști care realizează atacuri teroriste țintite sau la întâmplare.

În acest sens, el a oferit exemplul unui atac cu mașină-capcană asupra lui Rafic Hariri, din 2005. Năstase a precizat că de atunci, Libanul a intrat în haos.

Citește și

Marcel Ciolacu: ”Liberalii s-au ascuns pe la Sinaia și au făcut strategie”