--> -->

Mirel Rădoi zâmbitor la despărțire: ”Dacă jucam cu spectatori”. Îl refuză pe nașul lui

Mirel Rădoi a tras primele concluzii, la cald, după victoria, scor 2-0, din Lichtenstein. Coroborat cu succesul Macedoniei de Nord, scor 3-1 cu Islanda, după ce nordicii au reușit să egaleze în debutul reprizei secunde, tricolorii au ratat o nouă calificare la Campionatul Mondial.

S-au strâns deja 23 de ani de la ultimul Mondial la care am participat. Mirel Rădoi a vorbit evaziv după meci, înaintea conferinței oficiale, semn că s-a detașat și va părăsi România!

UPDATE ora 21:30

Mirel Rădoi a punctat la conferința de presă că a fost ultima sa reprezentație. Pe alocuri, a fost foarte zâmbitor, amuzat, în diverse momente ale discursului sau ascultând o melodie interpretată de Andrea Bocelli (”Time to say goodbye!”).

”Am luat decizia de a nu mai continua, am comunicat acest lucru și jucătorilor. Nu mai e loc de negocieri! Am luat hotărârea finală. Este ultima mea conferință ca selecționer. Nu există o demisie, contractul se încheie.

Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Conform contractului nu am îndeplinit cerințele lui. Plecam și dacă ajungeam la baraj! Cred că România era o formație de ajuns la baraj, nu și de Mondiale. De mulți ani trăim doar cu speranțe”, a declarat Rădoi la conferința de presă.

Știrea inițială

Pe cine și pe ce dă vina

”Am avut ceva speranțe, dar s-au dus. Am întâlnit o echipă slabă, am ratat multe ocazii. Este un plus față de campania precedentă, când am terminat pe locul 4.

Pentru mine este un eșec această campanie. Poate pentru jucători e un plus.

Echipa națională e iubită în străinătate, aceasta este o emulație. Sunt sigur că dacă jucăm cu spectatori contra Islandei, acea partidă am fi câștigat-o. Ar fi adus un plus de motivație față de ceea ce s-a întâmplat. Dar acesta nu este un motiv pentru care n-am câștigat acel duel.

Mai mari emoții am avut din partea cealaltă, de la meciul Macedoniei cu Islanda. Din punctul meu de vedere, la meciul nostru era greu să primim gol.

Vede un viitor al naționalei

Aștept conferința de presă unde vă voi comunica decizia mea despre viitor. Sunt multe lucruri pozitive în această campanie, negativ cel că nu am reușit locul 2, după Germania. Cred că s-a reușit un schimb de generații. Următparea campanie de Euro poate fi de succes pentru această generație, dacă nu se va pune presiune.

Poziția de selecționer e foarte dorită de mulți antrenori, români și nu numai. Și spectatorii îmi sugerează jucători, sisteme. Eu sper ca România să se califice din nou la un turneu final, lucrurile au început să se schimbe în bine”, a declarat Mirel Rădoi, imediat după victoria cât un eșec din finalul campaniei ratate pentru Mondial.

Refuză FCSB!

”Îmi pare rău de Edi Iordănescu, cred că FCSB ar fi avut șanse mai mari cu el. Mă văd antrenor în continuare, asta e clar. În momentul de față, nu iau în calcul o întoarcere la FCSB!

Am mai fost, m-am certat cu nașul… Există acea clauză, nu mă interesează. Repet, în momentul de față nu mă interesează ”, a mai comentat selecționerul.

Citește și

Ludovic Orban l-a deconspirat pe Klaus Iohannis în privința lui Raed Arafat: ”Asta mi-a cerut”