Mircea Rednic pune tunurile pe Dinamo: „Ei au avut de pierdut”

Mircea Rednic, 61 de ani, a fost în cinci mandate antrenorul lui Dinamo. În primul, a câștigat ultimul titlu pentru „câini”. În ultimul, a fost printre antrenorii formației ce avea să retrogradeze.

Nu l-a blamat pe Iuliu Mureșan, fostul administrator special al lui Dinamo. Rednic susține că și liderii din Peluza Cătălin Hâldan e responsabilă pentru „decapitarea” sa.

„Plecarea mea a fost cu acordul PCH, condusă de nici nu-i mai știu numele”

„Normal că-mi doresc să câștig, dar nu e ambiție personală. Cum am plecat? Cei care au avut de pierdut, ei au avut, că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Singurul ce m-a deranjat a fost acela că plecarea mea a fost cu acordul de la asociația asta, PCH, condusă de…nici nu-i mai dau numele.

Fără acordul lor nu se putea face. Și atunci mi-am pus întrebarea ce interese au avut? Și au retrogradat. M-au acuzat că nu știu ce schimbări am vrut să fac. Cu toate că eu când am semnat, lucrurile au fost foarte clare, toată lumea a fost prezentă, inclusiv domnul Badea. Și era vorba că voi da posibilitatea tuturor jucătorilor să joace, să fac o analiză apoi și din iarnă să reușim să facem o echipă.

Ei nu au avut răbdare, cei de la UTA au avut răbdare și – până la urmă – aici am reușit să fac o echipă, chiar dacă am schimbat vreo 25 de jucători. Iar acolo m-au acuzat că vreau să schimb o jumătate de echipă, iar ei, până la urmă, au adus mai mult de jumătate jucători noi.

Și au mai fost doi antrenori după mine, Stoican și Uhrin. Și au retrogradat. Și m-am simțit trădat, dar nu de suporteri. Pentru că șefii de acolo nu reprezintă suporterii, ci doar o parte a lor și reprezintă interesele lor”, a declarat Rednic la conferința de presă de miercuri.

„Burcă e ca un mic Guardiola, noul antrenor e direct”

Mircea Rednic a mai afirmat vizavi de etapa de vineri: „Nu-i îngrop eu sau ceva, e campionatul lung. Iar la felul cum joacă…

Au un joc bun, consistent, compact, mult mai direct. Burcă încerca să joace, e ca un mic Guardiola de la începuturi. Cu posesie multă, cu construcție, să aducă mingea până în fața porții.

Noul antrenor e foarte direct și trebuie să fim foarte atenți în momentul în care pierdem mingea, pentru că au jucători incisivi, forță și vin foarte mulți jucători în careu. E clar, e un meci mai special, știți ce înseamnă Dinamo pentru mine. Dar nu e Rednic împotriva lui Dinamo.

Sunt profesionist și mă interesează să jucăm bine și să luăm cele 3 puncte. Era mai bine ca meciul să se joace în „Groapă”, acolo e pista de atletism, terenul nu e așa aproape de tribune și de atmosfera de acolo. Dar, și pe stadionul acesta (n.a. Arcul de Triumf) e bine, va fi atmosferă de joc adevărat, iar dacă ești fotbalist trebuie să-ți dea avânt.

Mai ales în situația noastră, căci am avea de câștigat și ca imagine, dar și financiar”.

UTA are 40 de puncte înainte de ultima etapă a sezonului regular și nu e la mâna ei pentru calificarea în play-off. Dar poate profita de eventuali pași greșiți făcuți de Farul sau U. Cluj.

Citește și

Planul care îi va încânta pe fanii lui Dinamo: „Asta cred eu”