Mircea Lucescu: ”Vor trece”. De ce oferă exemplul Rapidului

Mircea Lucescu știe de unde „i se trage” totul lui Dinamo: „Atunci au început necazurile”. George Copos, dat ca model

Mircea Lucescu, 77 de ani, a discutat despre situația grea prin care trece Dinamo București, clubul ce l-a format.

Aflată în insolvență din iunie 2021, trupa din Ștefan cel Mare a retrogradat în vara lui 2022, numai că acum se confruntă chiar cu posibilitatea falimentului, după ce planul de reorganizare nu i-a fost aprobat.

”Vor trece peste”

Lucescu, care a fost format chiar de Dinamo, a tras o concluzie dureroasă la final de 2022, însă el crede că nu este totul pierdut.

„Ce să-mi treacă prin gând? E o amărăciune totală când mă gândesc ce a fost Dinamo și unde e acum. Dar sunt momente în viață.

Eu sunt convins că vor trece peste și, odată cu realizarea stadionului, Dinamo va reveni acolo unde a fost. E imposibil să rămână lucrurile așa”, a spus Mircea Lucescu la Fotbal Club la DigiSport.

Mircea Lucescu și-a început cariera de jucător la Dinamo, acolo unde a evoluat peste 12 ani.

”S-a dat echipa unora care nu aveau nicio legătura cu echipa”

Lucescu a comparat situația lui Dinamo cu cea de la Rapid și l-a dat ca exemplu pe George Copos. În plus, antrenorul lui Dinamo Kiev știe de unde li se trage totul „câinilor”.

„La Rapid a fost un lucru extraordinar, a venit un om cu posibilități și cu entuziasm și sunt convins că vor reuși. Au făcut echipă competitivă, iar suporterii vor conta foarte mult.

Îmi aduc aminte când a revenit eu din Italia, in 1996, era o echipă care se zbătea la retrogradare, s-a salvat în ultimele meciuri. Dar tot cu entuziasm deosebit, cu inteligență și cu o organizare perfectă și mai ales cu un George Copos nou, cu investiții în Rapid, cu satisfacțiile pe care și le dorea.

Iar odată cu revenirea mea, parcă a renăscut și el, a fost alături de echipă total. Aici s-a adăugat valoarea acelei mari echipe a Rapidului.

A continuat apoi mulți ani, când nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul Rapidului. La fel și la Dinamo, nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul la care era Dinamo, s-a dat echipa pe mâna unor oameni care nu aveau nicio legătură cu echipa. Când s-a renunțat la cei legați de Dinamo, atunci au început și necazurile”, a spus Mircea Lucescu.

Citește și

Război în Turcia pentru Stanciu. Jucătorul dorit și de o forță a României