--> -->

Mircea Lucescu la FCSB cu Becali: ”Asta e”

Mircea Lucescu a mers astăzi la FCSB pentru a se întâlni la baza roș-albaștrilor cu Gigi Becali.

Antrenorul lui Dinamo Kiev a mers pentru a rezolva problema referitoare echipei U19 a celor de la Dinamo Kiev care momentan nu au unde să se antreneze din cauza războiului și care au meci cu Sporting în Youth League pe 6 aprilie, la București.

UPDATE Ora 13:00

Il Luce: ”Nu se pune problema, cât timp acolo se moare”

Mircea Lucescu a oferit lămuriri cu privire la situația fotbaliștilor din Ucraina.

”Am venit cu Gigi Becali să vedem locul în care ar putea fi cazată echipa de 19 ani a lui Dinamo Kiev, după cum știți, cu ajutorul UEFA, care le-a schimbat data meciului din optimile de finală, vor juca pe 6 aprilie, am insistat să joace la București echipa, am vorbit cu el.

Baza e foarte bună, pentru sportivi de nivelul acesta e foarte bună. I-am văzut și pe ucrainenii cazați aici, familiile din Odessa, am vorbit și Sydorchuk. Condițiile sunt foarte bune și nu putem decât să îi mulțumim pentru disponibilitatea lui generoasă de a ajuta oamenii.

Gigi Becali s-a oferit și să îi primească la antrenamente, dar nici nu se pune problema să joace, pentru că nu se poate, nu ar fi corect. Sunt aici, au venit de mai mult timp, au stat trei zile la George Copos la Crown Plaza, după s-au mutat în Pipera, unde sunt cu familiile lor. Fiecare dintre ei are câte trei copii, soția lui Sydorchuk așteaptă al patrulea.

Nu se pune problema, cât timp acolo se moare, ca ei să joace fotbal”, a spus Mircea Lucescu, după ce a vizitat baza din Berceni, citat de Sport.ro.

UPDATE ora 13:10 Gigi Becali: ”Nu vrei să joci, nu vrei”

”Cred că v-a spus domnul Lucescu, nu? Ideea este de a ajuta echipa națională de tineret a Ucrainei. Nu a fost vorba că semnează, eu am spus că eu voi propune, dacă ei au nevoie. I-am spus că nu fac asta interesat, dacă tu vrei (n.r. să joace)… ei vor să se antreneze. Dacă are poftă să joace, e în interesul lui. Dacă vrea să joace, atunci să spună că vrea să joace. Nu vrei să joci, nu vrei. Nu e condiționată treaba asta. Dacă vor să joace, să joace. Asta este ideea. Nu e o chestiune de interes. El a spus că decoamdată nu vrea, e situația care e.

I-am zis să se antreneze și să zică când vrea. Pe mine mă interesează, a venit ca și căpitan de echipă să vadă condițiile. Interesul lor e să joace. Cum e mai bine? Să se antreneze și să joace, sau să se antreneze. Eu am vorbit cu el, i-am zis că e interesul lui să joace. Nu vreau să se interpreteze. E vorba de două luni, ăsta joacă la orie echipă, e fotbalist mare. O să vedem. A spus că deocamdata nu, e situatia care este.

Pe mine ăsta mă interesa cel mai mult (n.r. fundașul central de la Șahtior Donețk Sergiy Kryvtsov). Vor mai veni pentru că sunt 38 de persoane care vin, vor sta aici, au teren de atrenament. Ăștia trei se vor antrena separat. Este cert că eu vreau să ajut. Eu îi dau o mână de ajutor ca să intre și să joace. Se antrenează pentru el. Să facă ce vor, eu le-am pus la dispoziție ca să îi ajut. Nu am nevoie nici de bani, nici de nimic. Nu i-am propus băiatului nimic. Dacă vrea domnul să îmi dea campionatul, îmi dă și așa”, a mai spus Gigi Becali.

Mircea Lucescu la baza FCSB alături de Gigi Becali

Primul care a ajuns la baza FCSB a fost latifundiarul din Pipera, iar imediat după acesta și-a făcut prezența și „Il Luce”. La bază au fost întâmpinați de preotul care slujește la biserica nou construită de Becali în interiorul bazei sportive

Deși Gigi Becali anunțase că Mircea Lucescu va merge la baza FCSB alături de trei jucători ucraineni, lucrurile n-au stat așa. Pe antrenorul lui Dinamo Kiev l-a acompaniat Emil Caras, antrenorul care face parte din echipa de asistenți a lui „Il Luce”.

”M-a sunat Mircea Lucescu și m-a rugat dacă avem posibilitatea să găzduin echipa de tineret a lui Dinamo Kiev, dar și trei jucători care să se antreneze la noi, care vor juca în echipa națională a Ucrainei în preliminariile Cupei Mondiale. Am spus ‘DA’, am zis că nu am pretenții.

Este posibil ca favorul ăsta pe care îl am eu să se întoarcă cu un contract de o lună jumătate sau două cu trei jucători de la echipa națională. Căpitanul de la Dinamo Kiev, Sydorchuk, și încă doi jucători de la Shaktar care stau aici în Pipera și de joi se vor antrena cu echipa noastră”, a declarat ieri Gigi Becali.

Jucătorii nu au mai venit momentan

Becali spera să se înțeleagă cu căpitanul lui Dinamo Liev, Sergiy Sydorchuk (30 de ani), dar și cu fotbaliștii de la Șahtior Donețk, Taras Stepanenko (32 de ani) și Sergiy Kryvtsov (31 de ani), dar a fost contrazis de ucraineanul Stepanenko, cel care a postat pe rețelele de socializare că nu a negociat cu patronul lui FCSB.

Citește și:

”Wali” ar fi în viață: ”Iată dovada”