Mircea Lucescu la ceas aniversar. O carieră prodigioasă

Astăzi, Mircea Lucescu împlinește 76 de ani. Celebrul antrenor, în prezent la multipla campioană a Ucrainei, Dinamo Kiev, se pregătește de un nou sezon în care să cucerească tot în țara vecină, dar și să încerce calificarea în grupele Champions League.

Numele și cariera lui Il Luce se leagă și de gruparea din Ștefan cel Mare, el fiind, printre altele, membru DDB Elite. Fost căpitan al ”câinilor”, cu 57 de goluri în 251 de meciuri ca fotbalist, Lucescu a câștigat 6 titluri de campion și o Cupă a României.

Apoi, a creat acea echipă fantastică de la finele anilor ”80, despre care mulți specialiști au spus că ar fi putut face istorie în CCE. A dus pe Dinamo în semifinalele Cupei Cupelor, a câștigat eventul în 1990, plus o altă Cupă a României în 1986. După aceea cariera sa s-a desfășurat în cea mai mare parte în străinătate. Cu un scurt intermezzo la Rapid București, unde a câștigat trei trofee interne.

Cu Galatasaray a cucerit Supercupa Europei în 2000, împotriva ”galacticilor” de la Real Madrid. După ani buni petrecuți în fotbalul italian, Lucescu și-a construit o carieră prodigioasă la Șahtior Donețk: 8 titluri interne, 6 Cupe și 7 Supercupe, plus Cupa UEFA în 2009!

A mai câștigat o Supercupă a Rusiei cu Zenith St. Petersburg, apoi tripla cu Dinamo Kiev. În 4 rânduri a fost desemnat antrenorul român al anului.

La mulți ani, Mircea Lucescu!

Citește și

Mihai Tudose despre Victor Ponta: ”E mincinos, n-are cuvânt, nu contează nimeni pentru el”