--> -->

Mircea Geoană (NATO): ”Câteva săptămâni”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, în a 24-a zi de conflict, că este de părere că războiul dintre Rusia şi Ucraina va mai dura câteva săptămâni, pentru că în acest moment nu se observă o încetinire din partea Federaţiei Ruse.

Fostul premier a precizat că speră că va fi posibilă o formulă diplomatică şi politică, pentru finalul războiului.

Întrebat cât va mai dura conflictul din Ucraina, Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Digi24, că nu are un orizont de timp pentru acest lucru, dar că cel mai probabil va dura câteva săptămâni.

De ce depinde

”Conflictul va mai dura. Avem informaţii, evaluăm şi anticipăm lucrurile. Aţi observat cât de mare este precizia cu care ştim şi anticipăm lucrurile.

Nu pot spune cât de mult va mai dura, fiindcă depinde de mai mulţi factori, inclusiv de natură economică, presiunea sancţiunilor.

Probabil câteva săptămâni vom mai avea de conflict şi ne este teamă şi ne uităm cu mare îngrijorare la victimele omeneşti, la faptul că avem acum 3 milioane şi ceva de refugiaţi ucraineni, probabil, numărul va creşte.

Avem 6 milioane şi jumătate de persoane deplasate intern, în interiorul Ucrainei, probabil că numărul va creşte”, a declarat Mircea Geoană.

Multe speranțe

Secretarul general adjunct al NATO a adăugat că speră ca întregul conflict să se încheie cu o formulă diplomatică şi politică.

”Să sperăm că în cele din urmă o formulă diplomatică şi politică va fi posibilă, dar deocamdată nu vedem din partea Federaţiei Ruse o încetinire a intenţiei şi a mobilizării de resurse pentru continuarea războiului.

Este continuarea într-o greşeală strategică deja destul de gravă făcută de preşedintele Putin. Ne este teamă că va persevera în greşeală”, a declarat Mircea Geoană.

Citește și

Mihai Călin: ”Mi-e greață de dictatura asta”