Mircea Geoană, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că nu-l va sprijini la prezidențiale: ”După aceea, mai discutăm”

Va candida Mircea Geoană la președinția României? Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat de înțeles joi că nu-l va sprijini pe Mircea Geoană spre Cotroceni.

Iar reacția a fost tranșantă: ”Aș vedea, totuși, un om mai de stânga și mult mai aplicat și un om încă în vâltoarea realității din România. Nu ciorbă reîncălzită”.

Mircea Geoană, în luptă la prezidențiale din nou? ”Eu sunt deja vaccinat”

„Eu sunt un om care deja este vaccinat cu politica românească și sunt un om mult mai circumspect față de ce înseamnă politică românească. Că am un interes imens față de România și față de bătălia pentru viitorul României în ceea ce scriu în carte este altceva”, a spus Mircea Geoană la Europa FM.

„Am toată libertatea să-mi fac datoria profesionist până în ultima zi de mandat la NATO. Așa este corect, așa este moral, așa este profesional. Nu fac niciun fel de derogare de la această regulă. După ce termin la NATO, ne mai întâlnim, mai discutăm”, a mai declarat Mircea Geoană.

Când termină mandatul la NATO

Întrebat când este finalul mandatului la NATO, Mircea Geoană a spus: „Noi avem contract de trei ani de zile, inclusiv secretarul general. Și a tot fost prelungit, acum este al zecelea an. Și va pleca în septembrie.

Eu am o prelungire de un an și de încă un an față de contractul inițial, deci probabil că am făcut destul de bine dacă m-au rugat să mai stau. Și, în mod normal, am contract până prin octombrie, când se fac cinci ani. Deci se poate termina mai repede, nimeni nu te ține legat de glie. Dar contractul meu este până în octombrie”.

Ce viitor ar avea la NATO

Întrebat dacă va continua la NATO, Mircea Geoană a declarat: „În primul rând, aliații trebuie să aleagă un nou secretar general. Este un proces care aparține exclusiv aliaților, inclusiv poziția mea.

Eu nu sunt doar primul om din Est care ocupă jobul acesta, sunt primul politician care ocupă jobul numărul doi. De aceea nu-mi este indiferent procesul de selecție a noului secretar general.

Am lucrat cu Jens Stoltenberg ca doi prieteni foarte buni – ne și știam foarte bine din politică. Am un pasaj în carte unde povestesc cum s-a întâmplat întâlnirea noastră de la NATO când m-a recrutat și mi-a dat jobul acesta. Am foarte, foarte multă grijă față de organizația pe care o slujesc.

Este foarte importantă și de aceea o să iau împreună cu secretarul general, eventual cu noul secretar general, decizia potrivită la momentul potrivit. Mă oprește lumea pe stradă și mă întreabă dacă o să candidez și le spun sincer că nu știu, am o treabă de făcut. După ce termin acolo mai discutăm și vedem ce facem”.

Citește și

Mircea Badea, reacție după interviul dat de Marcel Ciolacu lui Dana Budeanu: ”Sper că nu l-a făcut așa”