--> -->

Mircea Geoană, despre alegerile prezidențiale: ”În 2009 am câștigat, dar totul a fost denaturat dintr-un pact cu diavolul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus, joi, într-un interviu la Digi24.ro, că în 2009 ”noi am câștigat alegerile prezidențiale care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul”.

Mircea Geoană a fost solicitat să comenteze varianta candidaturii Gabrielei Firea la alegeri prezidențiale, din partea PSD.

”Nu sunt în competiție cu nimeni”

”Nu am nici timp, nici interes să mă ocup de lucruri care sunt interesante, dar care nu mi se par cu adevărat importante.

Nu sunt în competiție cu nimeni. Singura competiție pe care o am este cu mine însumi și cu șansa de a putea să demonstrăm că NATO este puternic și că România poate să devină o țară influentă, prosperă și respectată în Europa și în lume. E singurul lucru care mă interesează.

Dacă ar fi să vorbesc puțin de 2024, din experiența mea puțin mai veche, este că PSD ar trebui să câștige.

E legitim, firesc, e un partid mare, important. Am avut și eu rolul meu și contribuția mea în acest partid. Să câștige după 20 de ani alegerile prezidențiale. Aș reaminti faptul că în 2009 noi am câștigat alegerile prezidențiale și care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul, pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment și consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum”, a comentat Geoană.

”După ce termin job-ul la NATO”

Ce va urma pentru el, în viitorul apropiat?

”Sunt hotărât să-mi fac treaba aici la NATO și cred că și toți cei de acasă care doresc să candideze în 2024 din PSD, din alte părți, sper din toată inima să fie candidații cei mai buni pe care îi poate da România, bărbați sau femei și românii să aleagă în mod liber calea și viitorul pentru ei și pentru democrația românească.

E un subiect care nu este de actualitate, avem timp să discutăm politică românească după ce termin job-ul la NATO”, a detaliat fostul ministru de externe.

Citește și

Florin Cîțu, dezvăluiri despre Iohannis: ”Vreau ca românii să vadă”