--> -->

Mircea Geoană: ”Avem ce oferi, ce pune pe masă”

Mircea Geoană, 63 de ani, a fost invitatul lui Mihai Morar în cadrul podcast-ul acestuia, ”Fain și simplu”, secretarul adjunct al NATO explicând cum se vede România din afara granițelor țării.

Politician vechi, cu diverse roluri pe scena politică, fostul ministru de Externe a relevat care e imaginea României.

”Jucăm la toate mesele”

”Sunt multe frici care coexistă (n.red la români), suntem continuatorii unei culturi naționale. Ceea ce simt eu acum, bazat pe instinct, este că teama centrală a noastră este de irelevanță.

Suntem o țară care are ceva ce oferi, care are ce pune pe masă, că jucăm la o ligă mult mai mică decât am putea să jucăm și ne pierdem oportunitățile.

Ideea e că românii nu pot contribui la viitorul Europei și trebuie să așteptăm sfaturi din afară este o reză ce trebuie să-i punem punct ieri! Nu trebuie să fii Germania sau SUA ca să știi să joci jocul, jucăm la toate mesele, România a început să știe ce trebuie să facă. Au trecut primii ani ai tranziției”, a explicat Mircea Geoană.

De ce are nevoie România

”Am ajuns la convingerea că și oamenii mai necăjiți din satele României, și cei mai sofisticați, și cei din Boston sau din Dusseldorf pot găsi majorități în societăți, în opinia publică. Nevoia de leadership autentic este esențial, dar și de cetățeni care doresc să-și depășească condiția.

Intervalul 2025 – 2030 va fi cel determinant pentru șlefuirea noii ordini mondiale, inclusiv noii ordini economice mondiale. Acum, sunt trepidații, până sistemul și restul lumii se aliniază.

Acum 20 de ani marile companii erau văzut ca și salvatori. Important e să nu lași tentația abuzului pe care democrația o dă oricui, chiar și liderilor democratici”, a mai spus Geoană.

Citește și

Putin către Geoană: ”Mă, atenție!”. Dezvăluiri oficiale