Mircea Diaconu, despre familie, filme și politică: ”E o limită, Bruxelles-ul a fost ca armata pentru mine”

Mircea Diaconu, actor și politician, printre altele europarlamentar 5 ani la Bruxelles, dar și candidat la alegerile prezidențiale din 2019, a explicat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” cum funcționează relația cu copiii săi.

”Sunt reguli vechi, nescrise, ceea ce am văzut în memoria colectivă a familiei. E o formă de școală, de seriozitate, de consecvență. Familia este fundamentală. Sunt principii de viață, corectitudine, seriozitate, mod de a trăi. Cea mai corectă și amplă soluție de viață este cea de la Iisus Hristos, care ne-a învățat să trăim unii cu ceilalți, cu iubire, cu toleranță, cu prietenie. Copiii noștri nu sunt dogmatici, habotnici, trăim simplu

Încerc să le fiu de folos copiilor, chiar și când nu vor. Poate, uneori, îi plictisesc. Mă duc și-i duc fiului meu și cinci ouă de la țară, să i le pun în frigider. “Hai, tată, te deranjezi pentru atâta lucru”, îmi spune. Eu mi-am făcut casa singur, din banii strânși ca actor, nu mi-a dat nimeni gratis, ca altora. Iar tata mi-aducea cadouri, o pereche de pantofi, o pereche de șosete, chiar dacă ajunsesem să câștig foarte mulți bani ca actor. “Tată, chiar nu era nevoie”, dar el totuși îmi aducea. Despre asta e vorba”, a explicat Mircea Diaconu.

Actorul cu peste 50 de filme în decursul a patru decenii a explicat că nu s-ar fi văzut la Hollywood. ”Nu cred. Sunt altă specie. Îmi plac filmele cehești, poloneze, rusești, unele superbe, de calibru uriaș, puține americane, care mi-au rămas veșnic în memorie. Hollywood este altă planetă, noi lucrăm după alte logici, aici, în Europa.

Am avut oportunitatea de a lucra în Italia, la un film, dar nu am fost lăsat. N-am această genă, a rămânerii afară, e o limită a mea, sunt un amărât de pe aici. Nu pot rămâne prea mult afară. Bruxelles-ul pentru mine a fost ca armata, am făcut cât am putut de bine pe acolo. Nu suport ca seara, după ce termin munca, să nu ajung acasă”, a declarat el.

Mircea Diaconu a spus și care este cea mai mare temere personală: “Nu s-a schimbat nimic în modul meu de a trăi, de a trece prin întunericul vieții, iar singura mea teză este că nu am făcut niciodată rău nimănui. Cel de Sus mă vede. Și știu că mă ajută, mă protejează, mă iubește. N-am nicio frică, dar am temeri. Nimeni n-a fost vreodată curajos înainte de a fi fricos. Temeri? Că nu voi izbândi, că nu voi fi pe măsura așteptărilor”.

Citește și

Ministrul Sănătății a propus bonuri de masă și tombole pentru vaccinați: ”Recompense”