Mircea Badea desființează propunerea PSD: ”Este o prostie taxarea bogaților”

Mircea Badea nu este de acord că ar fi o idee bună în România taxarea bogaților, susținând că nu ar aduce beneficii pentru stat.

Explicația vedetei TV

„Acum, dacă vorbim strict la nivel principial, că la nivel concret, pragmatic, nu ai cum să faci asta în România, e o prostie taxarea bogaților. De ce? Pentru că, la ce se referă taxarea: dacă le taxezi businessul, e greșit!

Pentru că business-ul bogaților, care devin bogați prin business – că noi nu vorbim acum de bogații care se îmbogățesc prin înșelăciune, că ăia trebuie să stea la pușcărie! – deci bogații care au devenit bogați prin business produc bani, locuri de muncă, produc plus valoare și nu aș vrea să iau niște bani de la cei care produc, că de aia sunt bogați, ca să-i dau lui Cîțu, că știe Cîțu ce să facă cu banii ăia.

Clar nu știe statul ce să facă mai bine decât sectorul privat cu banii respectivi, când vorbim despre business. Când vorbim despre cheltuielile bogaților, adică își ia bogatul yacht sau își ia bogatul avion. Pe cumpărătură, da, poți să pui taxă pe cumpărătură!

”Câți își cumpără avioane și yachturi”

Deci, dacă e o supra-taxare a businessului, nu. Dar, dacă e o taxare a cumpărăturilor, ea poate fi cel mult amuzantă, în România. Să zicem că cel puțin la nivel principial ar avea o noimă, dar ar fi amuzantă: câți își cumpără avioane și yachturi?!”, a spus Badea la Antena 3.

Potrivit acestuia, când este inflație trebuie descurajată cheltuiala.

„Tu, prin taxarea asta, sigur nu vei reduce cheltuiala bogaților. Ei vor rămâne la același nivel de cheltuieli, deci din punct de vedere inflaționist nu ai făcut absolut nicio șmecherie”, a mai spus Mircea Badea.

Citește și

Dan Barna a distrus coaliția PNL-PSD: “Va începe un jaf. Bambilici”