--> -->

Mioara Velicu: ”Puneți osul la treabă”

Dinamo continuă să nască pasiuni printre oameni din cele mai diverse domenii.

Mioara Velicu, 77 de ani, este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară. Moldoveanca a recunoscut că rămâne un mare fan al ”câinilor roșii”!

Soțul său, Nicolae Martinescu, un mare sportiv dinamovist, a fost campion olimpic și mondial de lupte greco-romane, având medalii și la Mondiale, și la Europene.

”Mi-ar plăcea să fie tot Dinamo care era odată”

”Nu pot ține cu o altă echipă, sufăr când Dinamo pierde, chiar și acum. Țin cu Dinamo indiferent de situație. Mi-ar plăcea să se antreneze mai mult, să fie tot Dinamo care era odată. Să pună osul la treabă!

Eu nu m-am lăsat niciodată pe-o ureche, să trăiesc din amintiri. Așa ar trebui să facă și fotbaliștii”, a răspuns Mioara Velicu, atunci când Denise Rifai a întrebat-o dacă se va salva Dinamo de la retrogradare, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări” de la Kanal D.

Și liderul Azur e fan al ”câinilor”

Și Nelu Vlad, solistul formației Azur, este un fan înfocat al formației roș-albe.

”Am fost dinamovist de mic. Plus că toată familia mea, la Brăila, era cu Dinamo. M-am îndrăgostit de formația aceea uriașă, cu Pârcălab, cu frații Nunweiller, cu Ene II, cu Frățilă, cu Datcu. Tot copil fiind, le scriam scrisori fotbaliștilor, că așa era moda atunci, iar ei îmi răspundeau tot prin scrisori.

Pârcălab, ”Săgeata Carpaților”, a fost primul. Apoi, mi-au plăcut Cornel Dinu și Florea Dumitrache. Ultimul era colosal, nu pricep de ce nu-l amintesc cărțile de istorie ale fotbalului românesc. Păi, a fost cel mai bun centru atacant al nostru, se bătea mereu cu Dobrin! Dacă spunem că Dobrin e cel mai bun sau printre cei mai buni fotbaliști pe care i-a dat România, atunci și Dumitrache a fost în primii 3 sau 5.

Sunt oameni care știu repertoriul Azur, sunt sigur că printre ei se găsesc și cei cu voce. Nu i-am auzit pe ăștia de acum, dar Dumitrache era cel mai mare fan al lui Dolănescu. Povestea Ion că s-a dus unul la el, odată, să-i ceară autograf.

Iar Florică Dumitrache a crezut că respectivul se ia de Dolănescu. Mamă, când i-a ars o palmă, a văzut ăla stele verzi! Dumitrache cânta cu Dolănescu, îi știa toate piesele”, a declarat Nelu Vlad, într-un interviu GSP.

Citește și

Amorul lui Eugen Cristea cu Cristina Deleanu