Ministrul turismului, după ce a vizitat stațiunea Costinești: ”Îngrijorător”

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, a vizitat, la sfârșitul lunii trecute, toate stațiunile de pe litoral, precizând că cele mai grave probleme sunt la Costinești.

”Nu admitem în România!”

”Am vizitat toate stațiunile de pe litoral; am început de la Mangalia și m-am oprit în Constanța. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului.

În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor. Așa ceva nu admitem în România!”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu.

La scurt timp după vizita ministrului, echipa Direcției Generale Turism a organizat o acțiune de control în stațiunea Costinești.

Riscuri mari

Inspectorii au identificat nereguli la nivelul structurilor de cazare și a celor de alimentație publică, dar și lipsa de salubrizare a spațiilor publice, informează ministerul antreprenoriatului și turismului.

În scopul remedierii situațiilor identificate, a fost inițiat dialogul cu reprezentanții autorităților publice locale din Costinești, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), dar și cu BTT Perla Costineștiului S.A, a informat despre măsuri.

”O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești”, a precizat Constantin-Daniel Cadariu.

Conform legii, sezonul estival în România începe la 1 mai și se încheie la data de 30 septembrie ale fiecărui an.

Citește și

Tudor Chirilă nu se lasă, după ce a fost pozat pe ascuns în metrou: ”Nu-mi cer scuze”