Wave Resort

Ministrul Ioana Mihăilă, avertisment înfricoșător: ”Ne pregătim de valul 4. Acesta va fi al nevaccinaților”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, avertizează populația care nu s-a imunizat, în condițiile în care România a atins cota minimă a vaccinurilor zilnice, fiind pe penultimul loc în UE în acest proces. Oficialul Executivului susține că valul 4 va fi unul al nevaccinaților.

România încă se află într-o perioadă liniștită din punct de vedere al intensității pandemiei de Covid-19. Zilnic, se raportează, în medie, sub 50-60 de cazuri noi. Dar autoritățile continuă să tragă semnale de alarmă, unele înfricoșătoare.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, spune că noile îmbolnăviri vor afecta în principal persoanele care nu s-au vaccinat. Alături de contractarea bolii SARS-CoV-2, cei nevaccinați riscă să facă și forme mai severe, care ar necesita spitalizarea, mai spune oficialul Guvernului.

”Chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că așa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce știm este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate și niciunul din acei pacienți care au decedat nu era vaccinat.

Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați”, a declarat Ioana Mihăilă la Digi24.

Ioana Mihăilă anunță că încă de la finalul lui august se preconizează ca valul 4, în care tulpina Delta va fi dominantă, să afecteze și țara noastră.

”Oamenii de știință spun că la sfârșitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne așteptăm ca același lucru să se întâmple și în România.

Din ce vedem că s-a întâmplat în alte țări – o creștere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aștepta ca acest lucru să se întâmple și în România”, a mai spus ministrul.

Întrebată despre posibile noi restricții în România, Mihăilă a răspuns cu un sfat: ”Trebuie în primul rând noi să fim responsabili și să ne vaccinăm, pentru că atunci nu va fi nevoie de restricții”.

Aceasta a adăugat: ”Cred că restricțiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate, dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ar trebui să restricționăm acele evenimente care se desfășoară în spații închise cu un număr mare de participanți, dacă aceștia nu sunt vaccinați.

Este doar o ipoteză de lucru, nu ceva care este pe masa guvernului. Nu este o propunere, pentru că în acest moment cifrele referitoare la incidență sunt bune, așa că în acest moment nu discutăm de restricții”, a mai declarat Mihăilă.

Citește și

Iureș în coaliție. Iulian Bulai vrea desființarea Ministerului de Interne: ”Nu se mai justifică! Vrea Rareș Bogdan reforme pe bune?”