--> -->

Ministrul energiei i-a îndemnat pe români să nu plătească facturi eronate. Cîțu: ”Să corecteze”

Ex-premierul Florin Cîțu a criticat azi îndemnul ministrului energiei, Virgil Popescu, ca românii care primesc facturi care nu sunt compensate în baza legii să nu le plătească până nu sunt corectate de către furnizori!

Într-un interviu acordat DCNews, președintele PNL a cerut ministrului să-și corecteze declarația. Pe genul diplomatic.

”Ți se taie curentul”

”Haideţi să nu creăm probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plăteşti factura, vor fi penalităţi, iar după penalităţi ţi se taie curentul. Nu l-am auzit pe domnul Popescu dar, dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a afirmat Florin Cîţu.

”Eu zic să respectăm legea. Guvernul are datoria să găsească, dacă sunt facturi greşite, iar prin instituţiile statului să meargă şi să-i sancţioneze pe cei care au greşit”, a completat Florin Cîţu.

”Dacă ar fi greșite, eu nu le-aș plăti”

Marți seară, la Antena 3, ministrul Virgil Popescu a spus că dacă ar fi în locul persoanelor care primesc facturi la energie și gaze cu mult mai mari comparativ cu cele de până acum nu le-ar plăti.

”Dar nu pot să le spun eu oamenilor ce să facă”, a adăugat Virgil Popescu. ”Eu nu le-aș plăti, însă. Dacă le-aș considera greșite nu le-aș plăti”. Miecuri, la finalul ședinței de guvern, ministrul energiei a precizat că persoanele care primesc facturi fără compensarea prețului la energie trebuie să reclame acest lucru prima dată furnizorului, iar dacă problema nu se rezolvă, trebuie să se adreseze Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Între timp, este așteptată încheierea controalelor pe care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) le face la furnizori, astfel încât să poată vedea câți furnizori au aplicat în facturi plafonarea și compensarea conform legii.

Citește și

Boloni a luat decizia, îi va comunica rezultatul lui Burleanu. Următorul pas