Ministrul Educației s-a răzgândit vizavi de revenirea în școli. Ce propuneri are

Este vacanța mare. Într-o epocă a coronavirusului, cu tot felul de restricții, pentru unii, pentru alții. Până la data clasică a startului anului școlar 2020-2021 sunt mai puțin de două luni. Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre ceea ce se prefigurează în acest moment vizavi de revenirea la cursuri.

Mai mult, plină de optimism, ea a anunțat că s-ar putea redeschide unitățile de învățâmânt. Chiar dacă România se confruntă în prezent cu aproape o mie de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 pe zi. Monica Anisie ia în calcul ”școala clasică”. Deși pe masa guvernanților mai sunt și alte propuneri. Totul depinde de evoluția noului coronavirus. Totuși, zilele trecute, același ministru afirma că sunt puține șanse ca școala să reînceapă în condiții normale, la toamnă.

”Azi am avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor elevilor, părinților și studenților. Pregătim acele scenarii pentru începerea cursurilor. Deja în spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Într-adevăr, avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic așa cum am făcut până acum, dar cu respectarea strictă a unor măsuri stabilite de ministerul Educației”, a recunoscut Anisie la Digi24.

În cazul în care modul normal al începerii anului școlar nu va putea fi pus în aplicare din cauza pandemiei, guvernanții anunță că mai au două planuri de rezervă. ”Mai există un alt scenariu, hibrid îi spunem noi, când unii elevi vor fi în clasă și alții vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceștia să se rotească. În ultimul scenariu, am prevăzut învățământul online, cursurile să fie desfășurate de acasă, asta numai și numai dacă situația epidemiologică o va impune”, a mai spus ministrul Educației.

A dat asigurări că în cel mai scurt timp posibil se va anunța decizia oficială: ””Nu știm când ne vom putea pronunța asupra acestor scenarii, dar trebuie să o facem cât mai repede pentru ca toată lumea să știe modul în care vor începe cursurile din toamnă”.

No Comments Yet

Comments are closed