Ministrul Educației a anunțat când se va încheia anul școlar: ”Decalăm din această cauză”

Noi informații oficiale direct din biroul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, a anunțat oficialul Executivului.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.

”Finalul semestrului al II-lea se decalează 2 săptămâni. Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară. În loc să finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie. Mai puțin:

elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 Iunie (în loc de 11 Iunie),

elevii clasei a XII-a care termină 18 Iunie (în loc de 4 iunie) și

învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 Iulie (în loc de 9 Iulie).

Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, ”ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis imediat, dacă nu accepta această variantă.

Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Citește și

Raed Arafat anunță noi restricții: ”Noaptea, se reduce contactul și mobilitatea”