Ministru PSD: toate restricțiile ar putea fi ridicate la primăvară. Detalii

Un ministru al PSD a declarat că, din această primăvară, restricțiile ar putea dispărea complet de la noi din țară.

Ca să fie bine: ”Martie-aprilie”

Cel ce susține acest lucru este ministrul antreprenoriatului şi turismului, Daniel Cadariu, care a mai transmis și faptul că aceasta ar fi ”condiția primară” pentru a ne merge bine în țară.

De asemenea, conform lui, activitatea economică ar putea fi reluată doar dacă se întâmplă acest lucru.

El a precizat că a participat încă de vineri la o ”întrunire la nivel de premier” în care s-a discutat despre ridicarea restricțiilor de la noi din țară.

”Condiţia primară să ne meargă bine ca ţară este ridicarea restricţiilor. Fără acest lucru, activitatea economică nu poate fi reluată la capacitate maximă.

Am participat, vineri, la o întrunire la nivel de premier cu marii agenţi economici şi acolo s-a ridicat această problemă şi s-a spus că, undeva prin martie-aprilie, am putea ajunge cu toţii la situaţia în care mai toate restricţiile să fie ridicate.

Fără discuţie, demersul trebuie să fie comun şi nu ezitaţi să mă contactaţi şi să încercăm împreună să rezolvăm lucrurile”, le-a transmis Cadariu participanţilor la această dezbatere, conform Agerpres.

Ce se întâmplă acum

Între timp, țara noastră se confruntă cu un adevărat val de îmbolnăviri, dar despre care autoritățile spun că se așteptau să apară.

Luni, au fost peste 20.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Vestea bună este că numărul deceselor nu a înregistrat o creștere la fel de mare, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 41 de decese.

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20.131 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 463 mai mult decât în ziua anterioară.

2.038 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, au transmis autoritățile.

Citește și

Bat clopote de nuntă pentru George Simion: ”Șase copii”