Ministerul Sănătății, anchetă după cantonamentul susținut de FCSB în Turcia!

Ministerul Sănătății a început o anchetă după ce, în ianuarie, FCSB a fost exceptată de la carantinare la revenirea din cantonamentul din Turcia, țară aflată atunci pe lista galbenă. Venirea dintr-o asemenea destinație, fără a fi într-o delegație oficială sau a participa la o competiție sportivă, ar fi trebuit să ducă la 14 zile de carantină.

Ministerul Sănătății a răspuns astăzi solicitării ziarului Gazeta Sporturilor, spunând că derulează o anchetă cu privire la acest caz, urmând ca rezultatele să fie publicate la finalul acesteia.

”Având în vedere solicitarea dumneavoastră transmisă Ministerului Sănătăţii, vă informăm că în urma cererii unui punct vedere experților din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, vă comunicăm următoarele:

În data de 14 ianuarie 2021 membrii delegației sportive FCSB au revenit în România venind din Turcia și au prezentat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în perioada 03 ianuarie 2021 – 14 ianuarie 2021 în Belek – Antalya.

De asemenea, managerul general al clubului a declarat că, pentru participarea la această competiție «au fost efectuate teste COVID-19 pentru toți jucătorii și membrii echipei tehice care au participat la turneul Corendon Cup, toate rezultatele find negative»

Ministerul Sănătății derulează o anchetă pentru a clarifica toate aspectele legale de cazul semnalat de dumneavoastră”, au replicat cei de la Ministerul Sănătății.

”Dacă 15 cluburi nu se duc la pregătire în străinătate pentru că sunt unii proști, nu înseamnă că noi am fentat legea. Nouă ni s-a permis din start, ni s-a zis așa: «dacă stați singuri în hotel, aveți test negativ, călătoriți cu charter, atunci e OK». Citește în lege!

Un avocat important mi-a zis că ce nu e interzis de lege înseamnă că e permis. Dacă ar fi scris acolo competiție internațională oficială, da, atunci nu aveam ce să facem! Noi am avut invitație de la baza sportivă unde am stat!”, spunea Gigi Becali despre situația legată de carantinarea echipei.

Citește și

Raed Arafat: ”Lumea s-a săturat, dar purtăm masca până când avem un număr suficient de vaccinați!”