--> -->

Ministerul de Interne, mulțumiri speciale pentru organizarea sărbătoarei de la Peștera Sfântului Andrei!

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) mulţumeşte organizatorilor ceremoniei religioase desfăşurate cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii „Peştera Sf. Apostol Andrei”, precum şi tuturor credincioşilor prezenţi pentru înţelegerea şi buna-credinţă de care au dat dovadă în respectarea regulilor de protecţie sanitară!

„Faptul că nu au fost înregistrate incidente dovedeşte, încă o dată, că cetăţenii au înţeles necesitatea respectării restricţiilor ce se impun în actualul context epidemiologic, dar şi că structurile ministerului au fost la datorie, alături de români şi pentru români”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. Echipajele de jandarmi şi poliţişti care au asigurat măsurile de ordine publică la ceremonia religioasă au avut drept principal obiectiv protejarea participanţilor, mai spune sursa citată. Conform celor prezenți la eveniment a fost liniște și fiindcă forțelor de ordine li s-a recomandat să nu disturbe atmosfera, mai ales în săptămâna dinaintea alegerilor parlamentare!

În colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee de deplasare pentru pelerini, astfel încât să fie respectate regulile de distanţare fizică. Echipele de dialog special constituite i-au îndrumat pe pelerini şi le-au oferit informaţii utile despre modul de organizare a evenimentului. Totodată, le-au reamintit regulile care trebuie respectate, pentru a evita răspândirea infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Citește și

ÎPS Teodosie, predică la Peștera Sfântului Andrei: ”Cine nu-și dorește viața viitoare, nu știe ce vrea!”