Miliardarul dorit la Dinamo: ”Mă doare rău”

Dinamo a mai rămas cu o singură șansă pe țeavă: să învingă în dubla manșă de la barajul pentru menținere/promovare în Liga 1, la finalul lunii mai, pentru a evita o tragedie, retrogradarea!

Promisiuni, promisiuni

Nicolae Badea i-a silit pe cei de la club să renunțe, printr-o notificare, la inițialele ”FC” de pe orice material cu însemnele grupării, doar sigla mai poate fi folosită. Cine știe pentru câtă vreme.

Răzvan Zăvăleanu a anunțat că discută cu tot felul de investitori, dar în realitate nu se mișcă nimic. Vorbe în vânt, iar alți oameni de afaceri așteaptă demararea proiectului noului stadion pentru a veni aproape de Dinamo.

Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și președinte al FRT, a vorbit deschis la ”Prietenii lui Ovidiu Ioanițoaia” despre o posibilă investiție în echipa de fotbal a clubului Dinamo.

Iată dialogul jurnalistului Gazetei Sporturilor cu miliardarul român.

”Nu-mi permit să spun că fac echipă la Dinamo!”

– Domnule Țiriac, sunteți un vechi dinamovist. Nu vă doare sufletul când vedeți că echipa se prăbușește, de ce nu o ajutați?

– Cum să o ajut? Nu-mi permit să spun că fac echipă la Dinamo cum nu mi-am permis să spun că fac echipa națională în ’72, când voiau să fiu ministru al sportului.

Nu știam să fac o echipă! Dar ce vreau să vă spun este că nu pot să mă bag la fotbal, este o altă meserie! Alta total. Pe care nu-l înțeleg. Și nu înțeleg cum am ajuns și la fotbal în halul ăsta, chiar nu înțeleg. Mă doare rău de tot ce se întâmplă la Dinamo! Am fost milițian, am mâncat o pâine de minister de acolo 20 de ani.

– Ce grad aveți?

– Am avut grad mai mititel, nu ca Năstase. Nu, nu… Cu gradul nu. E foarte adevărat că după Atena eram pe listă și am fost aprobat de președintele de atunci să primesc un grad de general.

Respectuos m-am dus la Cotroceni și le-am spus: ”Nu merit! Ce-am făcut eu? N-am fost nici campion mondial, nici olimpic. Are nevoie mai mult nenea Ivan”. Și mi-am permis să mai spun numele de Lipă. Atunci i-a făcut pe ei și eu am rămas colonel. Dar mă deranjează un lucru. Că trebuie să-i spun lui Năstase domn general!

Citește și

Secretul Adelei Popescu: amor în aeroport!