Mihai Tudose despre salariul uriaș de europarlamentar: ”Am plâns toată ziua. Câtă ipocrizie”

Mihai Tudose, europarlamentar și lider al PSD, a avut o reacție dură vizavi de o postare a Ramonei Strugariu, europarlamentar ales pe lista Alianţei 2020 USR-PLUS, care s-a plâns deunăzi că nu are timp nici să mănânce în noua funcție.

”Despre deputăție, între 2 şedințe. Aşa arată pauza de prânz, atunci când o am – adică foarte rar. Şi e cam singura masă a zilei, la mine. Zic fiindcă există oameni care cred că noi ne petrecem viața în întâlniri pe la restaurante de lux şi în cine de fițe, la Bruxelles. Nu e aşa”, a scris Ramona Strugariu, europarlamentar ales pe lista Alianţei 2020 USR-PLUS, pe Facebook. Postarea a fost criticată vehement și în mediul online.

”Am plâns toată ziua, am stat o zi închis în casă și mi-am dat seama că trăiesc o viață nenorocită, am citit declarația unei colege europarlamentare, evident de la USR, care a postat o cană cu ceva și un colț de pâine. ”Așa arată prânzul unui europarlamentar, atunci când ai timp de așa ceva”, a zis ea. Și-am început să plâng”, a comentat, ironic, Mihai Tudose în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

”Apoi, mi-am revenit, am realizat că nu e așa. Viața noastră acolo, la Bruxelles, e mult mai bună, să nu fim ipocriți. Și doamna respectivă și-a revenit și a spus: ”Totuși, eu câștig 6.900 de euro pe lună prin funcția de acolo”. Și aici minte! E 7.100 de euro pe lună, la care se adaugă indemnizația zilnică, diurna zilnică de 350 de euro, și deconturi de deplasare, se strâng vreo 14.000 de euro pe lună!

Se chinuie 16 ore pe zi?! Dacă ai ceva ce ai mult la Parlamentul European este timpul! Să spui că nu ai timp să mănânci… Doamne, ce coșmar trăiesc și nu-mi dau seama. Și nu e mâncarea scumpă. Nici nu ai cum să stai 16 ore pe zi, că te dau ăia afară, că închid! Se golește clădirea. Avem de toate, credeți-mă. Nu poți fi ipocrit să spui că nu ai timp să mănânci un colț de pâine. La cantină mănânci de 10 euro de vomiți, iar la 300 de euro pe zi te duci la orice restaurant și mănânci de 20 de euro.

Luați cu ipocriți! Noi (n.red PSD) când băteam cu bâta în masă, nu era bine. Noi dacă veneam cu taxiuri, nu cu bicicleta sau cu troti, se spunea că aveam banii dosiți, prin căpițele de fân. Am rate, am leasing, sunt asumat. La 14.000 de euro pe lună, îmi permit o rată de 600 de euro pe lună, diurna pe două zile.

Și-am îngropat și pe mama, și pe tata, stați liniștiți că nu luați nimic după, dincolo, sunt niște scânduri, niște coroane, atât”, a mai comentat fostul premier.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cursă cu parfum de vin de Vrancea