Mihai Pintilii, virulent: ”De trei săptămâni, își face nume pe spatele meu!”

Mihai Pintilii (38 de ani), antrenorul celor de la FCSB, a analizat victoria roș-albaștrilor cu Hermannstadt, scor 1-0, gol Omrani, apoi a avut un discurs virulent la adresa șefului Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel.

”Lui Sorescu îi mai trebuie puțin timp”

”A fost un meci greu, Sibiu e o echipă puternică, joacă acasă acum. A fost un meci greu, de uzură, noi veneam din cantonament, dar ne bucurăm că am obținut victoria. Asta înseamnă să ai o bancă puternică.

Jucătorii trebuie să înțeleagă că joacă doar 11 jucători, dar în total sunt 24-25 de jucători. Mă bucur pentru cei care au intrat foarte bine de pe bancă și au suplinit ieșirile.

Lui Sorescu cred că-i mai trebuie puțin timp de acomodare. Mă bucur pentru Crețu, a intrat bine, l-a suplinit foarte bine. La FCSB n-a existat și nu va exista niciodată răbdare. Aici se vrea performanță, nimeni nu-i așteaptă pe jucători. Omrani a intrat gol, data viitoare poate fi rezervă. Aștept de la jucători să joacă fotbal de plăcere, să-și facă datoria, atât! Nu există asta cu «să-ți dai viața pe teren».

Încă suntem la început, dar abia de acum începe greul. Florinel Coman este pe drumul cel bun, v-am zis. Dar are nevoie de răbdare! E jucător foarte bun, de echipă națională. El s-a pregătit foarte bine, cred că a fost în primii 3 jucători, a dat un randament incredibil!

(…) Ce urmează? Le voi da jucătorilor două zile libere, să ne liniștim, să se relaxeze, să meargă cu familia, au nevoie de asta”, a spus Pintilii, la Orange Sport. 

”L-aș ruga să mă suspende cât poate”

Întrebat despre riscul de a fi suspendat, Mihai Pintilii a avut un discurs dur la adresa lui Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF.

„Nu se va ajunge nicăieri! Vrei să mai zic ceva? Nu se va întâmpla nimic. N-a discutat nimeni din Federație cu mine. Eu îmi văd de drumul meu, o să încerc să-mi iau carnetul de antrenor.

O să discut cu Burchel doar când merg la cursuri. În rest, ce să discut? El își face nume pe numele meu. De trei săptămâni, vorbește doar despre Pintilii. Mă bucur. Asta înseamnă că n-am fost un prost, n-am fost un nimeni.

Să mă suspende trei luni, trei ani, patru ani. L-aș ruga să mă suspende cât poate, ca să fie el liniștit. Unii vor doar să facă rău. Am jucat 50 de meciuri pentru echipa națională, mi-am rupt piciorul pentru națională, așteptam măcar puțin obraz (n.r. – gesticulează teatral, ducând mâna spre obraz)”, a mai spus Pintilii.

Citește și

Pensia Mariei Dragomiroiu după 40 de ani de carieră: ”M-a înjurat lumea”