Mihai Neșu, vești mari: ”Mișc ambele mâini”

Un om care s-a apropiat și mai mult de cele sfinte după un accident teribil, ce l-a lăsat infirm pe viață. Mihăiță Neșu s-a vindecat cu rugăciuni și și-a curățat sufletul cu învățăturile sfinților părinți, așa cum el însuși a mărturisit în mai multe rânduri. Deunăzi, fostul internațional ne-a oferit vești bune despre starea lui de sănătate.

A început să miște ambele mâini, chiar dacă nu la capacitate normală. Bărbatul de 37 de ani a declarat că este mulțumit de efectele fizioterapiei pe care o face zilnic de foarte multă vreme, în ciuda faptului că medicii nu-i acordat prea multe șanse. El a învățat să scrie cu gura datorită unei tablete speciale pe care face cerculețe, bețișoare și linii, exact ca la școală.

”Sunt bine, nu pot să mă plâng de nimic. Am un program zilnic de vreo patru ani, care este foarte puțin modificabil. Mișc ambele mâini, dar nu mă pot ajuta de ele 100%”, au fost veștile bune pe care le-a oferit orădeanul. ”Mâna dreaptă este mai puternică și cu ea pot să beau apă cu o cană adaptată, dar nu mai mult de 100 grame. Mâna stângă e mai bine ca înainte, dar încă mai lucrăm. Nu am de ce să nu fiu mulțumit de starea mea de sănătate”, a spus el într-un interviu la Magic FM.

Mihai Neșu a suferit o accidentare gravă la un antrenament pe care îl desfășura alături de colegii săi de la Utrecht, în primăvara lui 2011. Fostul fundaș a fost nevoit să renunțe la fotbal și a fost chiar în pericol să își piardă viața, însă acum este renăscut și vrea să ajute cât mai mulți oameni prin fundația pe care o are la Oradea.

Prin intermediul fundației Mihai Neșu, fostul fotbalist vrea să construiască un centru de recuperare fizică la Oradea, iar foarte mulți oameni din lumea fotbalului și nu numai au donat și au încurajat donațiile către fundație. Orice om poate dona 2 euro printr-un SMS la 8844 cu mesajul ”Cred”. Fundația ”Mihai Neșu” sprijină copiii cu dizabilități neuromotorii, pentru a le oferi acestora ajutorul de care au nevoie prin intermediul terapiilor precum kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațioanală, hidroterapie, hipoterapie.

Citește și

Rareș Bogdan face calcule pentru alegeri: ”Acestea sunt sondajele acum, obiectivul nostru este să depășim 30 la sută”