Mihai Coadă, cunoscut ca Nelu Curcă din ”La Bloc”, spune de ce s-a retras la mănăstire: ”Am căzut într-un păcat greu”

Mihai Coadă, cunoscut publicului larg ca Nelu Curcă din serialul ”La Bloc”, și-a deschis sufletul în podcastul lui Cătălin Măruță, care va putea fi vizionat integral miercuri, pe 12 aprilie.

Fostul actor a spus de ce a renunțat la actorie și ce l-a determinat să meargă la mănăstire. În urmă cu mai mulți ani, Mihai Coadă a ales să se retragă din viața publică și să se dedice credinței.

Unde este acum

Actorul a renunțat la succesul pe care l-a avut cu serialul ”La Bloc” și s-a retras la Mănăstirea Turnu de lângă orașul natal.

Alegerea lui a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că rolul pe care îl avea în serialul ”La Bloc” era unul efervescent.

”Sunt un mirean păcătos care vine la mănăstire și vreau să mă asimilez lor. Aici e Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici, este o oază duhovnicească extraordinară. Nu e rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume”, a explicat fostul artist.

”Eu am greșit și poate că i-am nenorocit viața”

Mihai Coadă mărturisește că și-a înșelat soția, cea cu care are doi copii, și că a făcut cel mai mare păcăt. Își recunoaște greșeala și dezvăluie că doar prin spovedanie a reușit să se vindece de această vinovăție.

”Am căzut într-un păcat greu, adulterul. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac. Voiam să mă călugăresc, îmi venea să-mi las meseria, Cătăline. Nu mai puteam s-o practic. Veneam de la filmări noaptea târziu şi nu mai puteam să mă rog. Ca actor, ocupi spaţiu din tine cu vieţile altor personaje. Aici e problema.

Uneori, mulți actori confundă. Uite, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă. Se întreabă lumea ce m-a făcut să mă retrag, că eram celebru, eram la PRO TV, aveam bani, ce m-a făcut să las totul şi să aleg viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut. Dacă te adoarme conştiinţa, eşti un mort viu. Dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas. Omul să facă un pas şi El face o mie”, a mărturisit Mihai Coadă în podcastul Acasă la Măruţă, potrivit Fanatik.

Citește și

Florin Călinescu: “Am mai multe case în mai multe locuri”