Mihai Chirica: ”Sărbătoarea de Sfânta Parascheva nu aduce profit Iașului”

Mihai Chirica se află la cel de-al doilea mandat de Primar al Iașiului. În plan personal, Mihai Chirică se află la a treia căsătorie și are patru copii.

Politicianul a încercat să ofere răspunsuri la întrebările legate de viața sa personală, dar și din ceea ce face zi de zi ca edil al unuia dintre cele mai mari orașe ale țării.

Carieră

De 20 de ani, numele lui Mihai Chirica este legat de Primăria Iașiului și până să ajungă primar, Mihai Chirică a fost Director General în Direcția Tehnică și de Investiții, viceprimar și primar interimar, iar astăzi se află la cel de-al doilea mandat de Primar al Iașiului.

Aflat în poziția de vicepreședinte PSD, Mihai Chirică s-a opus constant lui Liviu Dragnea, ceea ce a dus, în anul 2018, la excluderea acestuia din partid. În 2020 s-a înscris în PNL, unde a ocupat funcția de Președinte al Organizației Municipale PNL Iași, poziție din care s-a retras ulterior din cauza dosarelor pe care le are în justiție.

Chirica a fost chestionat de Denise Rifai referitor la câți bani aduce pelerinajul de Sfânta Parascheva, an de an, bugetului local.

Pe minus

”Nu foarte mulți. Sigur, pelerinii au un moment al lor cu ocazia acestei sărbători.

Primăria cheltuiește foarte mulți bani pentru această sărbătoare, care este și a orașului. Nu se poate raporta profit. Dacă s-a înțeles că acest pelerinaj e pentru bani, s-a înțeles greșit! E un sentiment de recunoaștere al Iașiului.

Într-un an nepandemic vorbim de un câștig de 900.000 de lei, cheltuieli de 2 milioane, 2,5 milioane de lei. Dar sunt sărbătorile orașului, nu prea ai cum vorbi despre profit”, a explicat primarul la Kanal D.

Citește și

Claudiu Târziu explică excluderea Dianei Şoşoacă din AUR: ”Imagine doar pentru sine”. Ce zice de George Simion