--> -->

Mihai Chirica: ”Coadă de pețitori la mine”

Mihai Chirica a fost invitatul a ”40 de întrebări cu Denise Rifai” la Kanal D și a vorbit despre el în prezent.

Ddar și despre planurile sale de viitor de pe scena politică internă.

Nu și-ar lăsa copiii să facă politică

”Voi face politică doar acolo unde mă simt bine. Nimeni nu m-a obligat să fac altceva. Deocamdată, nu mă interesează altceva în afara primăriei Iașului.

Eu stau foarte puțin pe fotoliul meu de primar, deși am unul dintre cele mai frumoase birouri din țară. Nu știu dacă e cea mai bună alegere din viața mea, că am intrat în politică.

Am multe momente din viață în care cred că n-am făcut tot ceea ce e mai bun pentru mine. Dar îmi revin când mă întâlnesc cu tanti Lenuța în piață și-mi mulțumește. Este un moment emoționant de fiecare dată.

Am făcut mulți oameni apropiați de mine să sufere, din cauza vieții mele politice. Ăsta sunt! Nu regret nimic din ceea ce am făcut bine și rău. Dacă un copil de-ai mei ar veni să-mi ceară sfatul dacă să se implice în politică, m-aș gândi de două ori înainte să spun ”da”.

E foarte greu să găsești oameni de cuvânt dispuși să sacrifice mult în jurul lor doar pentru un scop”, a explicat edilul Iașului.

Nu închide ușa PSD

Mihai Chirica s-a lansat la PSD, a fost un opozant puternic și vocal al lui Liviu Dragnea, a fost expulzat din partid, apoi a migrat la PNL, dar a recunoscut că nu a închis definitiv ușa social-democraților!

”N-am închis nicio ușă niciodată, nici după primul divorț! Astăzi, se guvernează PNL cu PSD. Eu le-am zis și colegilor de partid: ”Lăsați întotdeauna o fisură în ușa respectivă ca să vedeți ce e și pe partea cealaltă”.

Voi candida în 2024 din partea PNL. Acum, sunt la PNL. Am un filon social-democrat, dar sunt social-democrat-liberal. Fără bani suntem doar niște săraci pe o bancă. Trebuie să facem bani ca să atragem atenția cuiva. Din acest punct de vedere sunt liberal”, a spus politicianul.

Ce-i reproșează lui Orban

Mihai Chirica nu este de acord cu reacțiile politice ale lui Ludovic Orban, care i-a atacat pe liderii PNL și pe Klaus Iohannis după ce a fost îndepărtat de la șefia partidului.

Aceasta chiar dacă Orban a fost cel ce a tras cel mai tare ca Mihai Chirica să vină la PNL, când a fost mazilit din PSD: ”De ce trebuia să iasă în decor în felul acesta?!

Nu poți să faci doar cum îți place ție. Eu, când am ieșit în decor, am ieșit de tot. Am intrat în PNL pentru că așa am vrut. Era coada de ”pețitori” la mine, nu fac pe deșteptul.

M-am dus într-un partid în care am renunțat din start la orice funcție politică. Sunt membru de partid și primar al municipiului Iași din partea PNL, atât, așa voi fi în continuare”, a mai explicat Chirica.

Citește și

Iohannis despre coaliția PSD-PNL: ”Mulțumit”