Mihai Chirica a ales între Klaus Iohannis și Ludovic Orban: ”Nu poți schimba macazul atât de repede”

Mihai Chirica, 50 de ani, este deja la al doilea mandat de primar al Iașului, a fost nevoit să migreze de la PSD la PNL după un conflict dur cu Liviu Dragnea.

Anii au trecut, Dragnea nu mai este șeful social-democraților, a făcut și închisoare între timp, acum are propriul partid. Și Chirica este urmărit într-un dosar, încă este edilul șef al capitalei Moldovei, iar părerile lui au rămas la fel de explicite.

”Era coadă de pețitori la mine”

Chiar dacă Ludovic Orban l-a sprijinit în momentul în care a fost expulzat de PSD, susținând sosirea lui la liberali, Chirica nu este de acord cu politica actuală a fostului șef al PNL. Care l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a distrus Dreapta de la guvernare și a reintrodus PSD la putere!

”Nu-l voi urma (n.red pe Ludovic Orban) în politică. Din perspectiva mea, am trecut prin ceea ce a făcut dânsul. De ce trebuia să iasă în decor în felul acesta?! Nu poți să faci doar cum îți place ție. Când am ieșit în decor, am ieșit de tot.

Am intrat în PNL pentru că așa am vrut. Era coadă de „pețitori” la mine, nu fac pe deșteptul. M-am dus într-un partid în care am renunțat din start la orice funcție politică. Sunt membru de partid și primar al municipiului Iași din partea PNL, atât, așa voi fi în continuare”, a explicat Chirica în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

”Nu avea cum distruge PNL”

Primarul Iașului este un simpatizant al președintelui țării.

”Klaus Iohannis nu a distrus PNL. Nici nu avea cum! În 2019, Iohannis a făcut PNL învingător la alegerile locale. Nu poți schimba macazul atât de ușor cu președintele României doar fiindcă ți-a cerut să renunți la funcția de premier.

Funcția de premier nu ți-e dată pe viață. PNL nu aparține nici președintelui României, nici președintelui de atunci al partidului. Marea greșeală a fost USR. Domnul Orban nu a înțeles ce au vrut cei de la USR.

USR și-a dorit să devină principala forță de dreapta. Domnul Iohannis a înțeles situația exactă”, a mai zis Chirica pentru sursa citată.

Citește și

Ludovic Orban nu îl iartă pe Klaus Iohannis: ”A distrus”