--> -->

Mihai Călin: ”Mi-e greață de dictatura asta”

Actorul Mihai Călin acuză conducerea Teatrului Național din București că i-a interzis să țină un discurs despre războiul din Ucraina și chiar a spus că la TNB s-a instaurat o dictatură.

Actorul este foarte nemulțumit de faptul că nu a fost lăsat să transmită un mesaj după reprezentanția pe care urma să o aibă la Teatrul Național București.

Deunăzi, vă anunțam că directorul TNB, Mircea Rusu, a transmis public că nu este de acord cu arborarea culorilor steagului ucrainean pe instituția pe care o conduce (detalii aici).

Un mesaj pentru poporul ucrainean

Actorul și-a scris indignarea pe rețelele de socializare, unde a explicat că directorul artistic și directorul general al Teatrului i-au transmis cu două minute înainte de a începe reprezentația că nu va avea voie să transmită nimic în legătură cu războiul.

”Azi, cu 2 minute înainte de a intră în scenă (“No man’s land”), Marius Bodochi, director artistic interimar, mi-a transmis din partea lui Mircea Rusu, director general interimar, interdicția de a mă manifestă în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina”, a scris actorul pe rețelele de socializare.

Actorul a transmis că voia să transmită un mesaj pentru artiștii ucraineni, de pe scena Teatrului Național, alături de steagurile României și ale Ucrainei.

Trebuia să joace la Mariupol și la Kiev

El chiar a menționat că trebuia să joace la Teatrul din Mariupol și Teatrul Academic “Ivan Franko” din Kyiv, dar nu au mai putut din cauza pandemiei.

Actorul a ținut să precizeze că doi actori au murit în urma bombardamentelor rușilor și voia să le aducă un omagiu.

”E adevărat, aș fi vrut ca, după aplauze, împreună cu un coleg, cu steagurile României și Ucrainei, să dăm un mesaj scurt de solidaritate față de poporul ucrainean, artiștii de acolo, Teatrul din Mariupol și Teatrul Academic “Ivan Franko” din Kyiv, unde ar fi trebuit să jucăm acum 2 ani (pandemia ne-a oprit).

De asemenea, actorul a avut și un mesaj dur pentru conducerea Teatrului Național, pe care a acuzat-o de instituirea dictaturii.

”Mi-e greață de “ dictatură” instituită la TNB. Naționalism deșănțat și totală lipsă de înțelegere a menirii Teatrului”, și-a încheiat el postarea.

Citește și

Un militar român a murit strivit de un tanc