--> -->

Mihaela Tatu a suferit de depresie: ”Am găsit bucurie în alte activități mai domoale”

Mihaela Tatu, 60 de ani, a fost vreme îndelungată una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune.

Vârful carierei l-a atins cu emisiunea ”De 3 x femeie”, apoi a încheiat angajamentul cu Acasă TV și a devenit trainer în comunicare în ultimii ani.

Invitată în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, ardeleanca a vorbit deschise despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat, depresia de care a suferit. Specialiștii consideră depresia boala secolului.

Un raport din 2020 al Organizației Mondiale a Sănătății arată că la nivel mondial peste 350 de milioane de persoane suferă de această boală care este cauza a peste 800.000 de sinucideri în fiecare an.

”Nicio clipă de pauză”

În privința Mihaelei Tatu totul a început în urmă cu mai mulți ani. Din cauza unui accident, ea suferind o intervenție chirurgicală la genunchi.

Mihaela este o fire activă, sportivă, iar ruptura de ligament încrucișat și de menisc a obligat-o să renunțe la ceea ce-i făcea plăcere.

”În primul rând, a fost ligamentul încrucișat și meniscul. Meniscul se recuperează într-o lună, mecanismul încrucișat în șase luni. Eu nu am făcut niciodată pauză din televiziune. Luni m-am operat, vineri am ieșit din spital, iar sâmbătă am avut două ore de emisiune, în direct”, a povestit Mihaela Tatu.

”Nu am avut nicio clipă de pauză. Probabil că asta a fost greșeala. Dacă mi-aș fi luat o perioadă în care să conștientizez și să fac recuperarea, era o recuperare de șase luni de zile, probabil că ar fi fost altfel. Eu m-am întors la serviciu, pentru că știam că acolo mi-e locul, pentru că știam că e nevoie de mine”, a rememorat fosta prezentatoare.

Coborâșuri și suișuri

Doctorii i-au oferit un anunț care a bulversat-o pe femeia de televiziune. Nu mai avea voie să facă acele sporturi și activități care-i aduceau plăcere.

”Ce m-a doborât? Faptul că îmi găseam bucurie din toate sporturile extreme, care îmi aduc adrenalină: cățărare, călărie, eu nu am mai skiat, nu am mai patinat, asta m-a dărâmat. Însă nu a durat. A durat vrei patru, cinci, hai să zicem maximum șase luni, după care, mi-am revenit”, a dezvăluit Mihaela Tatu.

Cum și-a revenit? ”Am avut parte de o scuturare puternică, mi-am revenit, am schimbat macazul și am găsit bucurie în alte activități mai domoale puțin, nu mult, dar mai domoale puțin”, a precizat ea.

Citește și

Val de căldură în România: ”Ajunge până la 41 de grade”