Messi și Guardiola donează o AVERE pentru a stopa coronavirus

Se strâng tot mai mulți oameni cu potențial financiar, capabili și doritori să ajute în lupta cu pandemia de coronavirus. În România, au fost mediatizate inițiativele lui Gigi Becali, Cristi Borcea ori Cosmin Olăroiu, printre alții, dar situații și mai concludente sunt în Occident. Mai ales într-o țară greu afectată de virusul ucigaș, Spania.

Acolo, este unul dintre focarele principale ale continentului, fiind 40.000 de cazuri și 2.696 de morți. Iar Catalonia este una dintre cele mai afectate zone ale țării. Leo Messi, starul Barcelonei, și Pep Guardiola, catalan la origini, managerul celor de la Manchester City, au donat fiecare câte un milion de euro pentru lupta contra coronavirus. Donația argentinianului, care locuiește de la 13 ani la Barcelona, va fi împărțită între două spitale, Clinic din Barcelona și un centru medical din țara sa natală, au notat cei de la Marca.

Barcelonezii i-au mulțumit în social media superstarului. Guardiola, fost fotbalist marcant și antrenor al catalanilor, a contribuit la campania lansată de Fundația Angel Soler Daniel și de Colegiul Medical din Barcelona. Pep a plătit pentru achiziționarea și furnizarea de echipament medical, au anunțat oficialii colegiului. Care strânseseră doar 33.000 de euro în trei zile până la inițiativa generoasă a lui Guardiola.

Citește și

Vezi cum este încurajată Simona Halep

No Comments Yet

Comments are closed