--> -->

Mesajul PCH către conducerea lui Dinamo: „Să nu uite. Nu ați venit să ne puneți bețe-n roate!”

După protestul care a avut loc la meciul cu Petrolul, 1-1, împotriva propunerii legislative care prevede închisoare de la 1 la 3 ani pentru folosirea materialelor pirotehnice pe stadion, suporterii lui Dinamo din „Peluza Cătălin Hîldan” au revenit cu un comunicat.

Liderii PCH au explicat ce vor, transmițând și un mesaj către conducerea clubului.

„[…] Manipularea până la nivel de rigidizare este ceea ce se vrea pe stadioanele din România. Ultima propunere legislativă, prin care poți fi condamnat la o sentință de 1 până la 3 ani de închisoare dacă aprinzi o torță pe un stadion din România este o dovadă clară a faptului că autoritățile, de la Guvern până Jandarmerie, își doresc că românii să devină niște simpli consumatori asociați unui eveniment sportiv fără a mai face cu adevărat parte din acesta.

De altfel, în timp ce justiția română se chinuie să dea sentințe finale pentru omoruri (vezi cazurile accidentului de la 2 Mai, exploziei de la Crevedia sau al crimei din Caracal), legile simplifică foarte rapid pedeapsa potrivită unei fapte care, în trecut, a produs 0 victime.

Nimeni, niciodată, de la prima torță aprinsă pe un stadion din România și până în prezent, nu a murit. Cu toate acestea, fapta prezintă un potențial pericol care poate fi împiedicat doar executând între 1 și 3 ani de pușcărie.

Mesaj către propria conducere: „Am fost crunt dezamăgiți!”. Care sunt cauzele

În același timp, așteptăm un pic de susținere din partea conducerii clubului, conducere care a avut parte, la rândul său, de susținerea noastră, a celor care am ținut clubul iubit în viață, oferindu-le astfel șansa că ei să ocupe pozițiile de care se bucură în acest moment.

În schimb, am fost crunt dezamăgiți să vedem cum cei care acum cred că ghidează destinele clubului nostru nu fac altceva decât să se alieze și să susțină, într-o anumită măsură, o lege care șterge, atât la propriu, cât și la figurat, ceea ce înseamnă culoare în fenomenul fotbalistic.

Prin urmare, ne vedem obligați să ne luptăm și împotriva celor care susțin acest demers absurd, deci și împotriva conducerii noastre care ar fi bine să nu uite că noi suntem cei care au păstrat Dinamo în viață atunci când nimeni nu mai dădea șanse clubului și tot noi suntem cei care vor fi alături de această echipă în cele mai grele momente.

Nu ați venit aici pentru a ne pune bețe în roate, ci ați venit aici pentru a da o mână de ajutor la renașterea acestui club glorios. Căci mâine, indiferent de vreme, noi vom fi tot aici, dar pentru voi nu garantăm. Pentru că noi vom face orice ca Dinamo să trăiască, în timp ce, pentru voi, este doar o afacere potențial bănoasă […]”, au scris suporterii pe pagina peluzei.

Ce a făcut conducerea clubului înaintea meciului cu Petrolul

Când au fost descoperite materiale pirotehnice în toaletele de la „Arcul de Triumf”, înainte de meciul cu Petrolul, clubul Dinamo a postat un comunicat la rândul său:

În urma evenimentelor petrecute astăzi și a descoperirilor făcute de Jandarmeria Română în legătură cu anumite materiale pirotehnice, clubul Dinamo 1948 dorește să întărească elementele și precizările din acest comunicat despre eticheta suporterilor, adăugând faptul că organizația se separă și nu susține astfel de activități.

Rugăm spectatorii să fie temperați, echilibrați, astfel încât să ne bucurăm împreună de fotbal pe ”Arcul de Triumf” și alte stadioane deosebite ale țării. Fotbalul este pentru suporteri, apreciem spectacolul, iubim fotbalul împreună, însă conduita și regulamentele impuse de către autoritățile competente trebuie respectate și onorate.

Citește și

Detalii despre Vlad Pascu, șoferul criminal din 2 Mai, în pușcărie: „Sevraj”