Cătălin Botezatu, 56 de ani, le-a atras atenția tinerilor care vor să devină designeri că nu trebuie să dea deoparte studiul. El însuși a transmis că este de acord să-i sprijine pe cei din generația nouă.
Cătălin Botezatu, operație în Turcia, un stent la inimă
Cătălin Botezatu nu este doar unul dintre ce mai cunoscuți designeri din România, dar și-a făcut un nume și peste hotare. Celebrități precum Keanu Reeves îi poartă creațiile, însă pentru asta a muncit din greu.
A început ca fiind un tânăr aspirant la rolul de model și acum este un exemplu foarte multe persoane. În cazul său, succesul a venit în urma unor sacrificii greu de închipuit, ajungând să-l coste chiar sănătatea.
De curând, a fost din nou operat de urgență în Turcia, fiindu-i montat încă un stent la inimă. Cu toate acestea, celebrul designer este dispus să-i ajute și pe cei mai mici decât el să se ridice și să ajungă la nivelul său.
„Nu vor să facă nimic”
Într-un interviu acordat recent, Bote a mărturisit că tinerii din ziua de azi sunt foarte delăsători și doar afirmă că vor să devină designeri, însă atunci când este vorba să și demonstreze de ce sunt în stare, dau înapoi.
Cătălin Botezatu a explicat că le-a pus la dispoziție celor care au venit la el în atelier pentru practică toate mijloacele și informațiile necesare pentru a face primii pași în carieră. Unii nu au fost deloc interesați, în timp ce altora „li s-a urcat la cap”.
„Cei din generația de azi vin în atelier să încurce pe acolo și apoi să le dai o semnătură că au făcut practică. Nu vor să învețe, nu vor să facă nimic. Eu le ofer la fabricile pe care le am șansa să facă ceva. Le-am dat materiale.
Le-am oferit anumite linii pe care se poate lucra să-și facă colecții, dar nu vor. Au fost câțiva, dar apoi li s-a urcat la cap. Bineînțeles cum li s-a urcat, așa le-a și căzut și asta e. Lăsați Tik Tok-ul și puneți mai mult mâna pe carte, puneți mai mult mâna pe niște cărți de artă, de cultură, vizitați”, a declarat Cătălin Botezatu, pentru ego.ro.
Citește și
Marcel Ciolacu vrea o nouă lege a pensiilor din 2024: ”Foarte multe inechități”. Ce diferențe sunt