Mesajul ÎPS Teodosie pentru români de Revelion: ”Să fim mai milostivi unul față de altul, Dumnezeu vrea un 2021 bun”

ÎPS Teodosie a fost una dintre figurile marcante ale anului 2020, dominat de pandemia de coronavirus. Cu toate că a fost contrat în diverse feluri, arhiepiscopul Tomisului a ținut vie flacăra ortodoxiei în România (detalii aici).

În preajma trecerii între ani, ÎPS Teodosie a transmis un mesaj de suflet românilor.

”Încheiem un an cu cifre rotunde, dar cu multe cumpene. Un an în care boala și frica i-a cuprins pe mulți dintre semenii noștri. Cu toate acestea, Dumnezeu ne-a păzit! Am ajuns cei mai mulți la finalul anului.

Mâine, anul se înnoiește, cum spune colindul! Intrăm cu încredere. Dumnezeu vrea un an bun în 2021. Depinde de noi, cum ne adunăm puterile sufletului, cum alegem binele și răul îl dăm deoparte.

Să fie anul credinței, al rugăciunii, al comuniunii cu Dumnezeu. Să fim mai iubitori. Mai milostivi, unii față de alții. Să ne înfrățim mai mult. Să rămânem cu Dumnezeu în fiecare clipă, iar fiecare zi să fie o zi de mântuire, de dragoste. 2021 depinde de noi. Dumnezeu ne răspunde cu binele dacă facem binele, dacă-L ținem în viața noastră cu rugăciune.

Vă doresc să întâmpinați Anul Nou cu cele mai sfinte și curate sentimente, cu dorința ca Dumnezeu să locuiască în mintea și în inima noastră. La mulți ani! Lumina, dragostea și bucuria să vă fie razele în care se scaldă sufletele voastre.

Domnul care azi și-a primit numele să reverse prin numele său darurile sale! Sfântul Vasile care străjuiește începutul anului să ne fie alături. Încă o dată La mulți ani!”, a fost mesajul ÎPS Teodosie prin intermediul paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și

Decizie luată de Ștefan Bănică: ”El este unul dintre cei ce țin în viață proiectul”