Mesaj fanilor care au huiduit tactica lui Dinamo: „Suntem singura țară din lume unde nu se apreciază asta!”

Gabriel Glăvan, un nume important în zona scoutingului din România și care lucrează de ceva timp la Dinamo, nu e de acord cu fanii care i-au fluierat pe fotbaliștii ”câinilor” pentru tactica abordată în meciul cu Poli Iași (1-3), când trupa lui Ovidiu Burcă a pornit majoritatea acțiunilor cu construcție de la portarul Oncescu.

Deranjați de modul în care favoriții gestionează repunerile în joc, mai mulți suporteri dinamoviști prezenți pe „Arcul de Triumf” i-au admonestat pe elevii lui Burcă.

Fanii nemulțumiți au primit replica în mediul online, unde omul despre care s-a scris că ar urma să preia funcția de director sportiv la Dinamo le-a oferit un răspuns elaborat.

„Ne-am obișnuit cu «mingea lungă» si «mingea a doua»”

„România este singura țară din lume unde nu se apreciază construcția de la portar, posesia prelungită sau atacul pozitional elaborat. Ne-am obișnuit așa mult cu «mingea lungă» si «mingea a doua», încât orice proces de inițiere este considerat absurd.

Am mai discutat aici despre frică si teama de a pierde. Tot procesul de dezvoltare a fost sacrificat pentru rezultatul de moment în ultimii 20 de ani și știm unde ne-a adus.

Curajul nu înseamna duelul sau lupta, curajul înseamnă dezvoltare, principii, încredere în decizii și asumarea unui stil de joc care, peste ceva timp, va forma o identitate. Procesul de dezvoltare va fi greu, va avea parte de adversitate puternică prin preconcepții și tipare, dar totul va trebui construit pe piloni de educație, profesionalism, respect și comunicare.

Peste ceva timp tot acest proces care pare absurd va reprezenta un model de succes și atunci ne vom întoarce la postarea asta”, a scris Gabriel Glăvan, pe contul său de Facebook.

Conflict aprins pe margine, după huiduieli repetate

În repriza secundă a partidei cu Poli Iași, la scurt timp după revenirea jucătorilor de la cabine, dinamoviștii au iritat o parte dintre spectatori cu stilul lor de joc.

De fiecare dată când elevii lui Ovidiu Burcă începeau construcția de la portar, cu pase la firul ierbii, întreaga audiență huiduia și reproșa tactica riscantă antrenorului Ovidiu Burcă.

Iritat, Burcă s-a întors către cei de la Tribuna I și le-a răspuns extrem de nervos. Apoi le-a cerut acestora să se calmeze, să înceteze cu reproșurile. „Revolta” spectatorilor nu i-a picat bine nici administratorului special Vlad Iacob.

Citește și

Andreea Esca la petreceri: „Cineva voia să mă servească cu o băutură alcoolică și eu dansam ca nebuna”