--> -->

Medicul-erou de la Piatra Neamț a fost testat cu COVID-19! Nelu Tătaru a dezvăluit discuția cu Cătălin Denciu

Anumite știri te lasă fără grai atunci când citești titlul: medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgență Floreasca! Informația a fost confirmată de Nelu Tătaru.

În această seară, la Digi 24, ministrul Sănătății a precizat că se va un alt test în Belgia, acolo unde medicul a fost transportat pentru a i se acorda ajutor specializat. ”Da, la Floreasca a fost testat. S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a dezvăluit ce i-a povestit și o discuție cu medicul Cătălin Denciu după incendiul de la ATI Piatra-Neamț. ”Din discuțiile cu colegul meu, doctorul Cătălin Denciu, a relevat un incendiu fulminant din momentul în care a intrat încercând să își salveze pacienții. Nu a putut face mai mult decât s-a înfăptuit.

Din discuțiile cu el, a arătat oricum neputință în încercarea lui de a-și salva pacienții și cât de puternic poate fi incendiul care se dezvoltă pe terapie intensivă, unde avem o cantitate de oxigen importantă prin aparatele care lucrează acolo”, a mai spus Tătaru. Ministrul a mai spus că medicul are arsuri pe 75 la sută din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare.

Citește și

”Tati e într-o gardă prelungită”, așa-și liniștește copiii soția medicului-erou din Piatra Neamț