Medicii din Republica Moldova despre ce au găsit în România: ”Toți”

O parte dintre medicii din Republica Moldova care au venit să ajute pe medicii români la spitalul de la Lețcani au povestit ce au trăit în România când s-au întors în țara natală.

Medicii moldoveni care au plecat în octombrie să-şi ajute colegii din România în lupta cu noul coronavirus, au revenit acasă zilele trecute. Şeful secţiei de COVID de la Institutul de Medicină Urgentă, Ivan Cîvîrjîc, a fost unul dintre specialiştii plecaţi în România pentru a trata pacienţii infectaţi cu SARS-COV-2.

”A fost o colaborare destul de productivă. Am încercat să ne implicăm maximal să ajutăm colegii noştrii români pentru că ei se află într-o situaţie destul de critică. Dacă la noi mai sunt unul doi vaccinaţi la ei toţi care erau în terapia intensivă erau nevaccinaţi”, a spus Ivan Cîvîrjîc.

”Pacienţii erau foarte panicaţi mai ales când ne vedeau în costume. Noi vedem în ochii lor frică. Noi încercam să fim mai veseli şi să nu aibă teamă de costume. În aceste costume sunt oameni”, a spus Alexandru Valah, paramedic SMURD, IGSU.

Citește și:

Raed Arafat: ”Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin”