Medic de gardă, erou la Piatra Neamț, a vrut să salveze un pacient, acum e în stare critică

Sunt medici care, cu adevărat, sunt eroi! Este și exemplul medicului de gardă de la ATI Piatra Neamț care a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, a informat Mediafax.

Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat că în incendiul de la ATI au murit șapte oameni, iar alți doi, între care un medic și un pacient sunt în stare critică.

”Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu.

Medicul, care era de gardă în momentul izbucnirii incendiului, este transportat spre Centrul de Mari Arși de la Iași. Acesta ar avea arsuri pe aproape tot corpul. La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns la Piatra Neamț și a spus că spitalul va trece de urgență în coordonarea ministerului, iar ISU a demarat o anchetă.

”Atât medicul cu arsuri, cât și restul medicilor sunt tratați. Am făcut o celulă de criză tocmai pentru a evalua situația. Spitalul va mai putea să asigure 12 paturi la etajul 3. Erau 16 paturi și 16 persoane”, a spus Nelu Tătaru.

Citește și

În sfârșit, 1 punct pentru Dinamo! ”Câinii” rămân tot pe penultimul loc, cu ”foarfeca” lui Magaye