Medeea Marinescu detalii despre tragedia ce-a lovit-o pe colega ei din filmul ”Maria, Mirabela”: ”Șoc după șoc”

Actrița de 48 de ani încă este recunoscută pentru rolul celebru din filmul fantezie din 1981. Medeea Marinescu a rememorat în emisiunea ”La cină”, la Digi24, detalii din drama care a influențat moartea prematură a Gildei Manolescu la doar 34 de ani

Medeea Marinescu, 48 de ani, este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România.

Și în teatru, și în film. Este vedeta unei generații. Medeea Marinescu și regretata Gilda Manolescu au fost copii-actor, bine cunoscute și recunoscute după interpretarea rolurilor principale din filmul fantezie româno-sovietiv „Maria, Mirabela” (1981), regizat de Ion Popescu-Gopo.

”Maria Mirabela cu ochii cât umbrela”

Medeea a fost invitata emisiunii „La cină cu Ionela Năstase și Adi Hădean”, la Digi24, împletind povestirile trecutului cu întâmplările din prezent. Bineînțeles, a fost abordat și filmul-eveniment de acum patru decenii. Medeea a interpretat rolul „Mirabela”, Gilda era „Maria”. Artista s-a amuzat, și nu prea, vizavi de rolul care o mai urmărește și acum, după atâția ani.

„Pe vremuri mă strigau «Maria Mirabela cu ochii cât umbrela!». Asta ca să mă enerveze. Acum, mi se întâmplă să mă strige «Mirabela», deși oamenii mi-au învățat numele meu adevărat. Eu sunt «Maria Mirabela», porecla mi-a rămas doar mie fiindcă Gilda, care din păcate nu mai este în viață, a murit, după ce a plecat inițial în Germania. A avut un destin teribil”, a povestit actrița.

”Destin ratat”

Medeea Marinescu a recunoscut că, înainte de pandemia de coronavirus, a aflat de povestea tragică a colegei sale cu ocazia unei vizite în Rusia.

„Am aflat la Moscova, când, invitată de televiziunea națională de acolo, s-a făcut o emisiune despre copiii celebri din cinematografia rusă. «Maria, Mirabela» a avut dublă versiune, în română și în rusă, fiind coproducție româno-rusă. Am fost asimilate, personajele «Maria» și «Mirabela», ca fiind ale cinematografiei ruse. La acea emisiune, a apărut un filmuleț cu mama Gildei, care era în Germania profesoară de balet, care a povestit…

Țin minte că traducătoarea mea a început să plângă, cu sughițuri, și nu a putut să-mi mai traducă. Auzeam doar oftaturi lungi. La sfârșit, am reușit să aflu. Un destin ratat, a încercat să îmbrățișeze o carieră în balet, era foarte grațioasă și frumoasă, fragilă și delicată, dar a avut un accident de mașină foarte grav care a lăsat-o cu sechele, cu probleme la picior, cariera a fost terminată.

Apoi, a fost luată ostatică de un fost pușcăriaș, a fost abuzată, a avut șoc după șoc, iar la 34 de ani a murit…

Poate dacă rămânea aici, destinul ei ar fi fost altfel”, a mai adăugat Medeea.

Citește și

Dani Oțil, reacție bizară: ”M-am lovit la fotbal și am visat că am picioarele rupte”