Meci cu impact uriaș pentru Dinamo și U Cluj

Dinamo se pregătește, teoretic, pentru o etapă ușoară, cu Academica Clinceni, însă este cu ochii pe play-off-ul ligii secunde, întrucât va întâlni la baraj, pe 22/29 mai, ocupanta locului 3 din eșalonul inferior.

În această seară, a fost un meci extrem de important pentru configurația clasamentului în partea superioară a Ligii 2, pe Cluj Arena, acolo unde echipa locală U a evoluat contra liderului Petrolul Ploiești. Într-o atmosferă electrizantă, cu 14.100 de oameni în tribune!

Trei goluri în 26 de minute

Formația lui Erik Lincar a învins echipa de pe locul 1 și a făcut un pas important spre promovarea directă. Primele două poziții merg direct în Liga 1. U Cluj a învins cu scorul de 3-1 pe ”lupii galbeni” după un start furios de meci.

Practic, meciul s-a jucat în prima jumătate de oră, atunci când ”Șepcile roșii” au marcat de trei ori, o dublă prin Tescan și apoi prin Ilie. În minutul 64, oaspeții au redus din diferență, prin Diarra, din penalty.

U Cluj a înaintat de pe locul 3 pe poziția a doua, de promovare directă, la doar 3 puncte de liderul Petrolul Ploiești. Pe locul 3, cel cu care Dinamo s-ar putea lupta la baraj, a ajuns acum Hermannstadt, care a înregistrat o remiză albă la Slobozia, cu trupa lui Adrian Mihalcea.

”Câinii” preferă Sibiul

Lupta de la vârf din Liga 2 este acerbă, iar ”câinii roșii” speră să dea peste Hermannstadt (locul 3, la un punct acum în spatele clujenilor), tocmai gruparea la care a fost Iuliu Mureșan, considerând că ar fi o dublă mai abordabilă decât cea cu ”frații” de la U Cluj.

Cu sibienii, care joacă la Mediaș, întrucât propriul stadion este în construcție, ar fi mai simplu decât pe Cluj Arena cu prietenii de la U, acolo unde ar fi un duel pe viață și pe moarte.

Citește și

De ce Florin Cîțu nu a mers la Kiev alături de Ciucă și Ciolacu: ”Nu se poate”