--> -->

Matei și Filip, de neclintit! ”Da, e clar”. Refuz de la Kiev

Dinamo încheie cel mai prost an din istorie, pe penultimul loc în clasament, iar din 5 ianuarie va începe pregătirea noului sezon, trebuind să se salveze de la retrogradare.

Presat de fani, administratorul special Iuliu Mureșan a explicat că Iliev, Matei și Filip, ”renegații” din mandatul lui Rednic, rămân la prima echipă și că lotul va fi completat doar cu fotbaliști români și comunitari, capabili să salveze Dinamo de la retrogradare.

Săgeți pentru Rednic

”Vor veni jucători pregătiți, care s-au antrenat și au jucat măcar câteva meciuri la echipele lor. Nu ne mai lasă clasamentul să luăm jucători rămași în urmă, avem nevoie de jucători pregătiți.

Nu putem lua extracomunitari din anumite motive, și financiare: sunt mult mai scumpi. Și formalitățile sunt mai dificile. O să luăm jucători români și comunitari”, a transmis Iuliu Mureșan, la emisiunea ”Fotbal Club”, de la DigiSport.

Astfel, Muri îi mai trimite o săgeată lui Rednic, după ce acesta a adus jucători ce nu mai evoluaseră din primăvară sau de anul trecut.

Doar o reziliere din lista lui Rednic

Mureșan licitează în scandalul său cu Rednic.

”El a vrut să reziliem cu 18-19 jucători în total. Asta însemna ca eu să semnez să desființez Dinamo la propriu, să o las fără jucători. Am reziliat un singur contract, amiabil, cu Vestenicky, jucător adus de Rednic, la care tot Rednic a renunțat.

Dar nu puteam să decimez echipa. În rest, suntem în discuții. La fel și la veniri, avem discuții, dar o să vedem în funcție de ceea ce se poate materializa”, a spus oficialul roș-albilor.

”Iliev, Filip și Matei rămân la prima echipă”

”Matei, Filip și Iliev n-au fost dați afară. Rednic a spus că nu-i mai dorește la echipă, dar eu nu am semnat rezilierea lor.

25 de jucători vor rămâne în lotul cu care Flavius Stoican va încerca să salveze Dinamo de la retrogradare

Deci, vor reveni în prima echipă. Lotul este așa cum este, nu pot să-mi permit să-i spun lui Matei să plece. Dacă atmosfera ar fi fost mai bună, am fi adunat mai multe puncte. Cele mai dificile lucruri pe care le poate face un conducător de club sunt rezilierile amiabile înainte de termen. Mereu aceste rezilieri sunt cu costuri și noi vrem să avem cât mai puține sau deloc”, a mai declarat Mureșan.

Slabe speranțe de la Kiev

Dinamo are șanse infime să-l împrumute de la Dinamo Kiev pe mijlocașul Giorgi Tsitaishvili (21 de ani), cel mai bine cotat fotbalist din lista propusă de Mircea Lucescu lui Stoican.

Potrivit presei din Ucraina, internaționalul georgian evaluat la 1 milion de euro, împrumutat la Cernomoreț Odesa, este curtat de formațiile Fehevar (Ungaria), Wisla Cracovia (Polonia) și Slovan Bratislava (Slovacia).

Citește și

Frustrarea explicată de Andrei Caramitru: ”Eșecul e la tine, aici e buricul lumii, dar nu ne lasă oculta”