Măsuri drastice de astăzi în București. Declarația prefectului Capitalei

Autoritățile locale nu știu ce să mai facă pentru a limita răspândirea coronavirusului. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a stabilit restricțiile din București: restaurantele, cinematografele, teatrele și cafenelele se închid, iar purtarea măștilor va fi obligatorie în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri. Măsurile intră în vigoare de astăzi, 7 octombrie și vor fi valabile până când rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori scade sub 1,5.

Restaurantele și cafenele din interiorul hotelulurilor și a altor unități de cazare vor funcționa pentru clienții cazați acolo.

Prefectura Capitalei a subliniat că ”în intervalul orar 7:45-21:15, de luni până vineri, în toate spațiile deschise aflate pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani”.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu a mai explicat alte măsuri:

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, a băuturilor alcoolice și non-alcoolice în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă.

Prezența persoanelor în jurul școlilor: s-a impus purtarea măștii la copii de peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45-21:15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sectoare să delimiteze aceste zone.

Intensificarea activităților de control în târguri, piețe, mijloace de transport în comun și apropierea unităților școlare.

În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5 la mie, rată care ne este comunicată săptămânal, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților care au fost restricționate”, a explicat prefectul Bucureștiului.

Citește și:

Ajută-l pe Luca. Băiețelul de 4 ani are o șansă să ducă o viață normală